Δυτική και Ανατολική διαφορά στην αλήθεια

Share on:

Οι σκληρές εικόνες από την πόλη της Μπουτσά στην Ουκρανία σόκαραν όλον τον κόσμο και υπενθύμισαν σε όλους την σκληρή αλήθεια του πολέμου. Οι δημοκρατίες της δύσης έσπευσαν να κατηγορήσουν την Ρωσία για εγκλήματα εναντίον αμάχων, προέβησαν σε απελάσεις Ρώσων διπλωματών και εκκλήσεις στον Βλαντιμίρ Πούτιν να δώσει απαντήσεις για τις αναφορές αυτές.

Εκτός των άλλων, ο πόλεμος δείχνει να έχει βαρύ αντίκτυπο στην Ρωσική οικονομία με πολλές εταιρείες να εγκαταλείπουν την χώρα εξαιτίας των γεγονότων. Τελευταία αυτών η Shell που ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να προμηθεύεται ρωσικά καύσιμα και λήγει την συνεργασία της με την Gazprom.

Η Ρωσική ενημέρωση όμως, αντιμετωπίζει με τελείως διαφορετικό τρόπο την κατάσταση, κάνοντας λόγο για ένα καλοστημένο σκηνικό από την Δύση. Συγκεκριμένα μιλάει για τοποθέτηση μέχρι και λούτρινων ομοιωμάτων και μελετημένη τοποθέτηση πτωμάτων σε συγκεκριμένα σημεία ούτως ώστε να εξυπηρετείται το πλάνο της κάμερας .

Οι κατηγορίες για Fake News από τους ρώσους φτάνουν σε σημείο που ισχυρίζονται πως μέχρι και η επιλογή της πόλης με το όνομα «Μπουτσα» για δημιουργία ψευδών ειδήσεων πρόκειται για δυτικό σχέδιο, συσχετίζοντας το όνομα της πόλης με το χαρακτηρισμό του Τζο Μπάιντεν προ εβδομάδων όταν χαρακτήρισε τον Ρώσο Πρόεδρο ως Butcher (σ.σ Χασάπης). «Θέλουν να φυτέψουν καλά στο μυαλό του Αμερικανού τηλεθεατή την λέξη (Butcher) και για αυτό επέλεξαν να στήσουν το σκηνικό αυτό στην Μπούτσα» ανέφερε η Ρωσίδα δημοσιογράφος Ολέσια Λόσεβα σε talk show.

Το κατά πόσο η σφαγή στη Μπούτσα πρόκειται είτε για έγκλημα είτε για καλοστημένο σκηνικό θα το δείξει η ιστορία. «Όλα περνάνε, μόνο η αλήθεια μένει στο τέλος» – Φίοντορ Ντοστογιέφσκι.

Με πληροφορίες από BBC.com

ΠΗΓΗ: Value News.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE