Οκλαχόμα | Ανατροπή του νομοσχεδίου που δίνει το δικαίωμα της άμβλωσης

Share on:

Στο σύνολο των Ρεπουμπλικανικών πολιτειών που αφαιρούν το δικαίωμα της άμβλωσης προστέθηκε η Οκλαχόμα το κοινοβούλιο της οποίας ενέκρινε την πλήρη απαγόρευσή τους. Η απόφαση αυτή μένει να εγκριθεί από το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο ενδεχομένως αν οδηγηθεί σε κατάρριψη της απόφασης του 1973 με την οποία είχε νομιμοποιηθεί η άμβλωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, η ποινή για την απόπειρα και εν τέλει την ολοκλήρωση της άμβλωσης ανέρχεται στα δέκα έτη φυλάκισης και σε ένα πρόστιμο 100.000 δολαρίων, ενώ σύμφωνα με τον ρεπουμπλικανό Jim Olsen το πρόστιμο δεν αφορά την μητέρα αλλά τον γιατρό που πραγματοποιεί την έκτρωση.

Γενικότερα από την πλευρά των ρεπουμπλικανών παρατηρείται μία σιγουριά για την έγκριση της απόφασης με τους συντηρητικούς νομοθέτες της Φλόριντα και της Αίνταχο να παραθέτουν λεπτομέρειες σχετικά με το νομισχέδιο.

Η απόφαση αυτή έχει φέρει σε αντιπαράθεση τα συντηρητικά μέλη της κοινωνίας με την μη κερδοσκοπική οργάνωση Planned Parenthood να δηλώνει πως θα καταθέσει έφεση προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση αυτή.

Με πληροφορίες από ABC News και Kathimerini.gr

ΠΗΓΗ: Value News.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE