Το τέλος του πολέμου έως την Άνοιξη εκτιμά Υπουργός της Ουκρανίας

Share on:

Οι ουκρανικές δυνάμεις ενδέχεται να βρίσκονται στην Κριμαία μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου και ο πόλεμος με τη Ρωσία θα μπορούσε να τελειώσει μέχρι την άνοιξη, δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Χαβρίλοφ.

Αναφορικά με το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, ο Ουκρανός υφυπουργός Άμυνας είπε ότι ως στρατιωτικός είναι σημαντικό να είναι προετοιμασμένος για μια μακρά μάχη εάν η Ρωσία μπορέσει να ενισχύσει τις δυνάμεις της. «Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, ο πόλεμος θα πάρει λίγο χρόνο.

Αλλά η αίσθηση μου είναι ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης, αυτός ο πόλεμος θα έχει τελειώσει».

Σε συνέντευξή του στο Sky News, ο Χαβρίλοφ είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα θα συνεχίσουν να πολεμούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα παρά τις σκληρές συνθήκες και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να «πατήσουν στην Κριμαία» μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, είπε, προσθέτοντας ότι το σενάριο είναι «δυνατό» και «δεν αποκλείεται».

Όσον αφορά στην προοπτική ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Μόσχα, ο Χαβρίλοφ είπε ότι αυτό θα γίνει μόνον όταν οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν κάθε σπιθαμή ουκρανικού εδάφους, περιλαμβανομένης της προσαρτημένης από το 2014 Κριμαίας και των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που κατέχουν τα τελευταία οκτώ χρόνια οι φιλορώσοι αυτονομιστές.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE