Στο Ανώτατο Δικαστήριο η παραγραφή φοιτητικών δανείων του Μπάιντεν

Share on:

Η υπόθεση της παραγραφής του ποσό ρεκόρ των 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων που βαραίνουν τις πλάτες περισσότερων από 40 εκατομμυρίων δανειοληπτών – φοιτητών παραπέμφθηκε στο ανώτατο δικαστικό όργανο των ΗΠΑ.

Οι 9 δικαστές που συνθέτουν το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας καλούνται να αποφασίσουν από την μία εάν οι ενστάσεις 6 Πολιτειών που έχουν Ρεπουμπλικάνους Κυβερνήτες αλλά και αυτή μίας εισπρακτικής εταιρείας έχουν νομική βάση και σε δεύτερο χρόνο εάν η Κυβέρνηση Μπάιντεν έχει το νομικό έρεισμα να στηρίξει σε νόμο του 2003 την συγκεκριμένη παραγραφή χρεών.

Η Κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε πως θα κάνει χρήση του νόμου των «Ηρώων» που ψηφίστηκε το 2003 και σύμφωνα με τον οποίο είναι δυνατή η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης αλλά και παραγραφής χρεών σε φοιτητές – σπουδαστές που έχουν προσφύγει σε τραπεζικό δανεισμό προκειμένου να καλύψουν το μεγάλο κόστος σπουδών. Ο συγκεκριμένος νόμος υπογραμμίζει πως για να ενεργοποιηθεί ο συγκεκριμένος νόμος θα πρέπει να συντρέχουν κοινά αποδεκτοί – ομοσπονδιακοί λόγοι ανωτέρας βίας ή έκτακτης ανάγκης. Το επιτελείο του Αμερικανού Προέδρου αναφέρει πως η πανδημία ήταν μία χωρίς προηγούμενο έκτακτη ανάγκη και πως ειδικά οι άνθρωποι από τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα επλήγησαν όσο ποτέ στο παρελθόν.

Πηγή : cnn.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE