Στην Αθήνα ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας

Share on:

Την περαιτέρω υποστήριξη και ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας αναμένεται να ζητήσει σήμερα ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Ολεκσίι Ρέζνικοφ, στη συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι με τον ομόλογό του Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Από την πλευρά των Ουκρανών έχει επίσης τεθεί ερώτημα περί του αν είναι δυνατή η παραχώρηση των πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων RM-70 του Στρατού Ξηράς, τσεχοσλοβακικής και ανατολικογερμανικής κατασκευής.

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, δεν αναμένεται οποιαδήποτε απόφαση πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών και την εγκατάσταση σταθερής κυβέρνησης στην Αθήνα.Από την ελληνική πλευρά, ωστόσο, αναμένεται να επιβεβαιωθεί η υποστήριξη της Αθήνας προς το Κίεβο, η οποία άλλωστε περιλαμβάνει ισχυρό έμπρακτο στοιχείο. Υπενθυμίζεται η κυκλική ανταλλαγή τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τύπου ΒΜΡ-1 του Ελληνικού Στρατού με Marder των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και η εξαρχής προώθηση τυφεκίων καλάσνικοφ, εκτοξευτήρων RPG-18, ρουκετών και βλημάτων 155 χιλιοστών για το ουκρανικό πυροβολικό. Ιδιαίτερα στο σκέλος των πυρομαχικών, η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς προμηθευτές των ουκρανικών δυνάμεων.

kathimerini.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE