Σοϊγκού | Ενίσχυση της παραγωγής όπλων έχει λάβει η Μόσχα

Share on:

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σήμερα, Τρίτη ότι η χώρα του προκαλεί βαριά πλήγματα στην Ουκρανία σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, αλλά ότι η προμήθεια όπλων είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της επιτυχίας αυτού που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Σε συνάντηση με ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους της Ρωσίας, ο Σόιγκου είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συμμετείχαν σε πολεμικές επιχειρήσεις «σε όλη τη γραμμή επαφής» και πολεμούσαν όχι μόνο την Ουκρανία αλλά και την «άνευ προηγουμένου στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση».

Ωστόσο, είπε ότι η Ρωσία επιτίθεται με επιτυχία σε ουκρανικές αποθήκες που αποθηκεύουν όπλα τα οποία προμηθεύονταν από τη Δύση, ανέφερε το Reuters.

Ο Σόιγκου είπε ότι η Μόσχα έχει λάβει μέτρα για να ενισχύσει την παραγωγή όπλων της ώστε να υποστηρίξει τον πόλεμο, καθώς είπε ότι η επιτυχία των ρωσικών δυνάμεων στο πεδίο της μάχης «θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την έγκαιρη αναπλήρωση όπλων» και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο στρατός είχε όλα τα πυρομαχικά που χρειαζόταν για χρήση στο πεδίο της μάχης φέτος, αλλά κάλεσε έναν μεγάλο παραγωγό πυραύλων να διπλασιάσει επειγόντως την παραγωγή πυραύλων υψηλής ακρίβειας.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία έχει αυξήσει τις ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικά εδάφη σκοτώνοντας δεκάδες αμάχους. 

Πηγή: skai.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE