Σήμερα αποφασίζουν οι Τούρκοι για τον Πρόεδρο τους

Share on:

Στην Τουρκία, οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και η εκλογική διαδικασία για την προεδρία της χώρας εξελίσσεται ομαλά παρά το τεταμένο κλίμα των προηγούμενων ημερών. Πριν από λίγο ψήφισαν ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Από το κομματικό κέντρο του Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Αριάνα Φερεντίνου, ανέφερε ότι «εδώ αργότερα το βράδυ αναμένεται να συγκεντρωθεί πάρα πολύς κόσμος, καθώς τα αποτελέσματα τα αναμένουμε σχετικά νωρίς. Πιστεύουμε δηλαδή ότι γύρω στις 7 η ώρα θα πρέπει να ξέρουμε μέσες άκρες το αποτέλεσμα. Όπως δήλωσε άλλωστε και ένας εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εκλογική διαδικασία, είπε ότι η καταμέτρηση των ψήφων αυτή τη φορά θα πάρει πολύ λιγότερο χρόνο και υπολόγισε ότι θα πάρει περίπου 1,5 ώρα. «Πρέπει να υπολογίζουμε ότι γύρω στις 7 η ώρα θα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον διαρροές, τις πρώτες εκτιμήσεις. Πρέπει να πούμε ότι εδώ στην Τουρκία δεν υπάρχουν exit polls, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαρροές οι οποίες συνήθως είναι σωστές. Τώρα όσον αφορά την ατμόσφαιρα, η ατμόσφαιρα ήταν ήρεμη μέχρι στιγμής. Υπήρξαν μερικά πολύ σποραδικά επεισόδια στα νοτιοανατολικά. Ωστόσο, γενικά, παρά τις φραστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των δυο υποψηφίων ο κόσμος ψηφίζει ειρηνικά εδώ στην Τουρκία. Τώρα το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση» ανέφερε η δημοσιογράφος ενώ πρόσθεσε κλείνοντας «τα προγνωστικά είναι ότι προπορεύεται (ο Ερντογάν), αλλά φυσικά πρέπει να κρατήσουμε την υπομονή μας μέχρι το τέλος γιατί ποτέ κανένας δεν ξέρει ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα».

Ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να παρατείνει τα 21 χρόνια του στην εξουσία, ενώ είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Κιλιτσντάρογλου που προσπαθεί επί 13 χρόνια να τον ανατρέψει. Πάντως όποιος χάσει, πιθανόν να μην καταφέρει να ανακάμψει.Η μονομαχία ξεκίνησε… με τον Ερντογάν να αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί και τον Κιλιτσντάρογλου να ελπίζει στην ανατροπή. Και παρά τις ουρές και την αναμονή, άνθρωποι κάθε ηλικίας επιστρέφουν στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο της Τουρκίας.

amna.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE