Πως η ακροδεξιά κερδίζει την Ευρώπη | Έντονη ανησυχία

Share on:

Το πρώτο προειδοποιητικό χτύπημα σημειώθηκε στις γαλλικές εκλογές, με το “θρίλερ” που παίχτηκε ανάμεσα στην Εμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λεπέν. Η Ε.Ε. μπορεί αρχικά να προβληματίστηκε, αλλά στην συνέχεια δεν άλλαξε την πολιτική της για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Αυτό είχαν σαν αποτέλεσμα έξι μήνες μετά να έρθει η εκλογή της ακροδεξιάς Τζόρτζιας Μελόνι στο τιμόνι της Ιταλίας.

Ανάλογη η εικόνα διαμορφώνεται στην Γερμανία με το ακροδεξιό κόμμα AFD να έχει φτάσει δημοσκοπικά το 15% και να βρίσκεται στην τέταρτη θέση μειώνοντας τη διαφορά από τους Σοσιαλδημοκράτες του Όλαφ Σόλτς στις τρεις μονάδες. Μάλιστα η άνοδος του AFD οφείλεται κυρίως στους χειρισμούς που έγιναν στα θέματα της έκτακτης εισφοράς φυσικού αερίου και της παράτασης της λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών.

Ανάλογη η εικόνα διαμορφώνεται στην Γερμανία με το ακροδεξιό κόμμα AFD να έχει φτάσει δημοσκοπικά το 15% και να βρίσκεται στην τέταρτη θέση μειώνοντας τη διαφορά από τους Σοσιαλδημοκράτες του Όλαφ Σόλτς στις τρεις μονάδες. Μάλιστα η άνοδος του AFD οφείλεται κυρίως στους χειρισμούς που έγιναν στα θέματα της έκτακτης εισφοράς φυσικού αερίου και της παράτασης της λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών.

Κυβερνητικά στελέχη υπενθύμιζαν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του την ανάγκη που υπάρχει για κοινή ευρωπαϊκή παρέμβαση απέναντι στην ενεργειακή κρίση για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς.Άλλωστε, η στήριξη των κοινωνικά ασθενέστερων είναι το πρώτο ζητούμενο, καθώς με αυτό τον τρόπο στενεύουν τα περιθώρια εκμετάλλευσης της κρίσης από τα κόμματα του λαϊκισμού.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE