Παραίτηση Τρας | Η αναταραχή στη Βρετανία δεν θα επηρεάσει την οικονομία των ΗΠΑ, λέει ο Μπάιντεν

Share on:

Η πολιτική αναταραχή στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της παραίτησης της Λιζ Τρας δεν θα πλήξει την αμερικανική οικονομία, καθησύχασε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ισχυροί σύμμαχοι και μόνιμοι φίλοι – και αυτό το γεγονός δεν θα αλλάξει ποτέ», ανέφερε ο Μπάιντεν μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης της Τρας από την πρωθυπουργία της Βρετανίας, προσθέτοντας:

«Ευχαριστώ την πρωθυπουργό Λιζ Τρας για τη συνεργασία της σε μια σειρά από θέματα, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης ευθυνών στη Ρωσία για τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας. Θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς εργαζόμαστε μαζί για να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα έθνη μας.»

Νωρίτερα, κορυφαίος σύμβουλος του Μπάιντεν δήλωσε ότι αναμένει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν στενή σχέση με οποινδήποτε αντικαταστήσει τον Τρας.

«Αυτό θα συνεχιστεί», δήλωσε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρον Κλέιν σε συνέντευξή του στο MSNBC, αναφερόμενος στη συνεργασία Ουάσινγκτον – Λονδίνου.

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE