Ουκρανία | Ιρανικά drones καμικάζι έπληξαν την περιοχή του Κιέβου

Share on:

Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας χτυπήθηκε από ιρανικά drones καμικάζι νωρίς την Πέμπτη (13/10), δήλωσαν αξιωματούχοι, καθώς οι κάτοικοι ξύπνησαν με σειρήνες αεροπορικής επιδρομής για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα μετά τη μαζική επίθεση της Ρωσίας σε ολόκληρη τη χώρα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Κιέβου Ολεξίι Κουλέμπα δήλωσε ότι το πλήγμα σημειώθηκε στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα. Δεν ήταν ακόμη σαφές εάν υπήρξαν θύματα. Ο αναπληρωτής επικεφαλής του προεδρικού γραφείου Kιρίλο Tιμοσένκο δήλωσε στο Telegram ότι «χτύπησαν κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής» στην περιοχή, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το ποιες.

Στη νότια πόλη Mικολάιβ ο βομβαρδισμός κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέστρεψε μια πενταώροφη πολυκατοικία καθώς οι μάχες συνεχίζονταν στο νότιο μέτωπο της Ουκρανίας. Ο δήμαρχος της πόλης, Ολεξάντρ Σιένκοβιτς είπε ότι οι δύο τελευταίοι όροφοι του κτηρίου καταστράφηκαν ολοσχερώς σε μία μόνο επίθεση και το υπόλοιπο μετατράπηκε σε ερείπια. Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες.

Οι επιθέσεις νωρίς το πρωί στο νότιο μέτωπο της Ουκρανίας έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στον πόλεμο της Ρωσίας, καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου προωθούν μια αντεπίθεση με στόχο την ανακατάληψη εδαφών που κατέλαβε η Μόσχα. Οι επιθέσεις στο Κίεβο ήταν σπάνιες προτού η πρωτεύουσα χτυπηθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια των μαζικών επιθέσεων της Δευτέρας, που σκότωσαν τουλάχιστον 19 άτομα και τραυμάτισαν περισσότερους από 100 σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι δυτικοί ηγέτες δεσμεύτηκαν αυτή την εβδομάδα να στείλουν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αεράμυνας και όπλων που το Κίεβο είπε ότι είναι κρίσιμα για την ήττα των ρωσικών δυνάμεων εισβολής. Η Βρετανία δήλωσε την Πέμπτη ότι θα παράσχει πυραύλους για προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα NASAM που το Πεντάγωνο σχεδιάζει να στείλει στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες. Στέλνει επίσης εκατοντάδες επιπλέον εναέρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη για συλλογή πληροφοριών και υλικοτεχνική υποστήριξη, καθώς και 18 ακόμη πυροβόλα πυροβόλα οβιδοβόλα.

Ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας δήλωσε ότι «αυτά τα όπλα θα βοηθήσουν την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον ουρανό της από επιθέσεις και να ενισχύσει τη συνολική πυραυλική άμυνά της μαζί με το NASAMS των ΗΠΑ». Τα συστήματα, τα οποία το Κίεβο ήθελε από καιρό, θα παρέχουν άμυνα μεσαίου έως μεγάλου βεληνεκούς έναντι επιθέσεων με πυραύλους.

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συναντώνται στις Βρυξέλλες, με στόχο να βοηθήσουν στην ενίσχυση της αεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας. Ο στρατός της Ουκρανίας δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η τρέχουσα αεράμυνα του έχει καταρρίψει δεκάδες εισερχόμενους ρωσικούς πυραύλους και drones Shahed-136, τα λεγόμενα drones καμικάζι που έχουν διαδραματίσει όλο και πιο θανατηφόρο ρόλο στον πόλεμο.

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE