Ντόμινο παραιτήσεων στη Βρετανία |Παραιτείται ο Τζόνσον

Share on:

Ο υπουργός της Βρετανίας αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Μπράντον Λιούις και η υφυπουργός Οικονομικών Έλεν Γουάτελι ανακοίνωσαν σήμερα, Πέμπτη, την παραίτησή τους, καθώς συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ασφαλείας Ντέμιαν Χιντς παραιτήθηκε λέγοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη να αποχωρήσει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προκειμένου «να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη δημοκρατία μας». «Πιο σημαντικό από όποια κυβέρνηση ή ηγέτη είναι τα πρότυπα που υποστηρίζουμε στη δημόσια ζωή και η πίστη στη δημοκρατία και στη δημόσια διοίκηση. Εξαιτίας της σοβαρής αποσάθρωσης αυτών, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το σωστό πράγμα για τη χώρα μας και για το κόμμα μας είναι να παραιτηθείτε από αρχηγός του και από πρωθυπουργός», έγραψε ο Χιντς στην επιστολή παραίτησής του με αποδέκτη τον Τζόνσον.Επίσης, ο Βρετανός υφυπουργός αρμόδιος για τις συντάξεις Γκάι Όπερμαν υπέβαλε την παραίτησή του λέγοντας ότι η απροθυμία του πρωθυπουργού να παραιτηθεί δεν του έχει αφήσει καμία άλλη επιλογή.Ο υφυπουργός Πολιτισμού Κρις Φίλιπ παραιτήθηκε και εκείνος με τη σειρά του έχοντας προηγουμένως ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Περισσότεροι από 50 υπουργοί, υφυπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης έχουν δηλώσει την παραίτησή τους από χθες, Τετάρτη, με τον Βρετανό πρωθυπουργό, πάντως, να διαμηνύει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Παραίτηση Τζόνσον

Όπως μεταδίδει το ΒΒC, o Mπόρις Τζόνσον θα παραιτηθεί σήμερα από την ηγεσία των Συντηρητικών και θα παραμείνει πρωθυπουργός της Βρετανίας μέχρι το Φθινόπωρο. Η κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών θα διεξαχθεί το καλοκαίρι και ο νέος πρωθυπουργός θα έχει αναλάβει καθήκοντα εγκαίρως για το Συνέδριο των Τόρηδων τον Οκτώβριο.

Από την άλλη, υπήρχαν πιέσεις χθες από υπουργούς του προκειμένου να προχωρήσει σε παραίτηση. Όπως αναφέρει η πολιτική συντάκτρια του Sky News Μπεθ Ρίγκμπι, μιλώντας με ανώτερο υπουργό, του τόνισαν πως δεν μπορεί πλέον να «γεμίσει» την κυβέρνησή του καθώς δεν μπορεί να βρει άτομα να αντικαταστήσουν όσους παραιτήθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο και πως δεν είναι βιώσιμο να συνεχίσει. Ο ίδιος βέβαια , από την πλευρά του, προσπαθούσε να τους ενθαρρύνει να μείνουν μαζί του και να παλέψουν μαζί.Τα πράγματα φαίνεται πως έχουν δυσκολέψει για τον Μπόρις Τζόνσον ακόμη περισσότερο, καθώς, σύμφωνα πάντα με το Sky News και την πηγή στο υπουργικό συμβούλιο, φαίνεται πως κάποιοι από την κορυφαία ομάδα του πρωθυπουργού λένε τώρα ότι συνειδητοποιούν πως το παιχνίδι τελείωσε και πως τελείωσε και για τον πρωθυπουργό.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE