Νορβηγία | Κατέγραψε έξοδο ρωσικών πολεμικών πλοίων με πυρηνικά όπλα στην ανοιχτή θάλασσα

Share on:

Η αντικατασκοπεία της Νορβηγίας (NIS) ενημέρωσε την κυβέρνηση της χώρας για την έξοδο στην ανοιχτή θάλασσα πλοίων με πυρηνικά όπλα του ρωσικού στόλου του Βορρά για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των Νορβηγών, το ρωσικό ναυτικό ξεκίνησε να πραγματοποιεί τακτικές περιπολίες στον ωκεανό. Η NIS σημείωσε ότι στο παρελθόν ο σοβιετικός στόλος πραγματοποιούσε σε τακτική βάση εξόδους και περιπολίες στις βόρειες θάλασσες και σήμερα επανήλθε στην ίδια στρατηγική.

Σύμφωνα με την NIS, τα πυρηνικά όπλα βρίσκονται στα υποβρύχια και πλοία επιφανείας του ρωσικού στόλου του Βορρά, τονίζοντας ότι τα πυρηνικά όπλα αποτελούν ιδιαίτερα σοβαρή απειλή για τις πιθανές επιχειρήσεις των χωρών του ΝΑΤΟ. Η NIS επίσης σημειώνει ότι με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία η σημασία των πυρηνικων όπλων έχει σημαντικά αύξηθεί. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι τα πυρηνικά όπλα είναι για την χώρα του παράγοντας αποτροπής και άμυνας, τονίζοντας ότι η Μόσχα αντιλαμβάνεται όλη την ευθύνη της κατοχής αυτών των όπλων και δεν σκοπεύει κανέναν να απειλεί. 

Πηγή : ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE