Μεξικό | Η στροφή των πολιτών προς τα μετρητά ως αντίδραση στις χρεώσεις των συναλλαγών με κάρτες

Share on:

Κόντρα στο ρεύμα που θέλει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές να κερδίζουν έδαφος διεθνώς πάει το Μεξικό καθώς η μεγάλη μάζα του κόσμου στρέφεται ακόμη περισσότερο προς τα μετρητά ως αντίδραση στις χρεώσεις των τραπεζών για συναλλαγές με κάρτες ανέφερε ο δημοσιογράφος Τάκης Μίχας από το Μεξικό όπου βρίσκεται αυτή την περίοδο, μιλώντας στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας με τους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη.

Ο κ. Μίχας τόνισε επίσης ότι είναι σύνηθες φαινόμενο να υπάρχουν πινακίδες στα πρατήρια καυσίμων-πολλά από τα οποία εικάζεται πως ελέγχονται από καρτέλ ναρκωτικών- οι οποίες αναγράφουν πως δέχονται μόνο μετρητά. Στο Μεξικό, το 60% περίπου του πληθυσμού της χώρας εργάζεται στη παραοικονομία και υπάρχει ευρεία χρήση μετρητών στις συναλλαγές ενώ πολλοί δεν κόβουν αποδείξεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κράτος να μην έχει τα ανάλογα φορολογικά έσοδα και να μην μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου κοινωνικές υπηρεσίες.

Το Μεξικό δείχνει να επωφελείται από την μεταφορά της παραγωγής των αμερικανικών επιχειρήσεων από την Κίνα σε άλλες χώρες.  Κάπου 300 ξένες επιχειρήσεις έχουν εγκατασταθεί στο Μεξικό το τελευταίο 12μηνο στα πλαίσια της πολιτικής απεξάρτησης από την Κίνα. Το εμπόριο μεταξύ Μεξικού και ΗΠΑ ανθεί και ο ίδιος υπογραμμίζει ότι δεν έχει ξαναδεί τόσα φορτηγά κοντέινερ να συνωστίζονται καθημερινά στους αυτοκινητοδρόμους που οδηγούν στις γειτονικές ΗΠΑ.

Στο Μεξικό υπάρχουν πολλοί φτωχοί και πολύ λίγοι πλούσιοι, μόλις το 1% του πληθυσμού, υπογράμμισε ο κ. Μίχας. Οι φτωχοί γνωρίζουν το τρόπο ζωής των πλουσίων γιατί πηγαίνουν να δουλέψουν στα σπίτια τους αλλά οι πλούσιοι δεν ξέρουν τίποτα για τους φτωχούς. Ο κόσμος είναι πολύ ευγενικός στο σημείο που δεν σου λένε όχι για να μην σε δυσαρεστήσουν αλλά το διαπιστώνεις όταν π.χ. δεν έρχονται για δουλειά την ημέρα και ώρα που είχες συμφωνήσει, πρόσθεσε.   

ΠΗΓΗ: ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE