Μεγάλη ημέρα για τον Κάρολο Γ’ | Ανακηρύσσεται Βασιλιάς

Share on:

Μεγάλη ημέρα για τον Κάρολο καθώς σήμερα ανακηρύσσεται επισήμως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά τον θάνατο της 96χρονης Ελισάβετ το απόγευμα της Πέμπτης.

Το Συμβούλιο Διαδοχής θα συνεδριάσει στο Λονδίνο στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξη θα αναγνωσθεί δημόσια μία ώρα αργότερα από τον εξώστη αυτής της κατοικίας.

Στη συνέχεια ο βασιλιάς θα δώσει τον όρκο. Παρόντες θα είναι ο Δούκας της Κορνουάλης, η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, η πρωθυπουργός, Λιζ Τρας και το υπουργικό συμβούλιο.

Η ανακήρυξη του Καρόλου σε βασιλιά θα αναγνωσθεί αύριο, Κυριακή, σε όλες τις επαρχίες του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ιστορική αλλαγή θα φέρει σημαντικές αλλαγές στη Βρετανία. Ήδη, άλλαξε ο Εθνικός Ύμνος, με τους Βρετανούς να λένε, πλέον, “God Save the King”.

Αν για τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, που πέθανε σε ηλικία 96 ετών, ισχύει ότι υπήρξε η μακροβιότερη μονάρχης έχοντας συμπληρώσει 70 έτη υπηρεσίας στο στέμμα, για τον νέο Βασιλιά, Κάρολο Γ’, ισχύει το αντίστροφο: Είναι ο μακροβιότερος εν αναμονή Βασιλιάς και ο γηραιότερος που θα στεφθεί.

Ο Κάρολος έζησε τη ζωή του, από τα 3 του χρόνια ως Πρίγκιπας διάδοχος, διαρκώς εν αναμονή και πάντα σε ετοιμότητα. Από τη στιγμή που η μητέρα του πέθανε, ο θρόνος πέρασε αμέσως, και χωρίς τελετή, στον πρώτο στη σειρά της διαδοχής Κάρολο, τον πρώην πρίγκιπα της Ουαλίας

Ο Κάρολος Γ’, ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας, είναι το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και του πρίγκιπα Φίλιππου.Γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1948 στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Το πλήρες όνομά του είναι Charles Philip Arthur George.

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE