Κωνσταντινούπολη-Σοϊλού | Θα έφευγε για Ελλάδα – Μέλος του PKK και υπήκοος Συρίας η βομβίστρια

Share on:

Τι κατέθεσε στις Αρχές η δράστις της πολύνεκρης επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές. Πώς μπλέκει τη χώρα μας ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Οι τουρκικές Αρχές έδωσαν και επίσημα τα στοιχεία της βομβίστριας που αιματοκύλησε την Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Κυριακής, ενεργοποιώντας μία βόμβα στον κεντρικότερο δρόμο, Ιστικάλ. Ταυτόχρονα ο Σοϊλού κατάφερε να μπλέξει και σε αυτή την υπόθεση την Ελλάδα.

Πρόκειται για την Ahlam Albashir, υπήκοο Συρίας, η οποία συνελήφθη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αστυνομικού Τμήματος της Κωνσταντινούπολης ζωντανή, λίγες ώρες μετά την επίθεση που άφησε 6 νεκρούς και 81 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο χαροπαλεύουν.

Μάλιστα, η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης έδωσε στη δημοσιότητα την εικόνα της δράστιδος.

Όπως υποστηρίζουν οι αρχές της γείτονος, κατά την ανάκρισή της η δράστις δήλωσε πως εκπαιδεύτηκε ως ειδικός αξιωματικός πληροφοριών από το PKK/PYD/YPG και ότι εισήλθε παράνομα στη χώρα μέσω του Αφρίν για να αναλάβει δράση.

Ομολόγησε πως αυτή είναι πίσω τη βομβιστική ενέργεια στις 16:20 της Κυριακής, έπειτα από εντολή που έλαβε από το αρχηγείο του PKK/PYD/YPG στο Κομπάνι.

Σύμφωνα με τη Yeni Safak η δράστις έφυγε με ταξί από τον τόπο της τραγωδίας και κατευθύνθηκε στην περιοχή Esenler.

Στο κάδρο και πάλι η Ελλάδα

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού λίγη ώρα μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, ενέπλεξε και τη χώρα μας στη βομβιστική επίθεση, λέγοντας πως αν η δράστις δεν είχε συλληφθεί θα είχε καταφύγει παράνομα για Ελλάδα.

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός δεν δέχτηκε την συλλυπητήρια από την αμερικανική πρεσβεία.

Ντοκουμέντα με την βομβίστρια

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας τουρκικά Μεσα έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τη γυναίκα να τρέχει να απομακρυνθεί ανάμεσα στο πλήθος, λίγο πριν εκραγεί ο μηχανισμός. Όπως θα δείτε, η γυναίκα με μαντίλα και ρούχα παραλλαγής τρέχει κοιτάζοντας τους ανθρώπους που περπατούν δίπλα της.

Πριν από την επίσημη δημοσιοποίηση των στοιχείων της βίντεο – ντοκουμέντα πουαναρτήθηκαν στα social media και στα τουρκικά Μέσα, έδειχναν την γυναίκα στιγμές από τη σύλληψή της και τη μεταφορά της στις Αρχές.

Η δράστις συνελήφθη τη νύχτα στο σπίτι, όπου κρυβόταν, στην περιοχή Κιουτσούκτσεκμετζέ της Κωνσταντινούπολης, φορώντας ακόμη τα ρούχα που φορούσε την ώρα της έκρηξης. Στις εικόνες εμφανίζεται με ένα μοβ σουέτερ, ενώ στη διάρκεια της εφόδου των ανδρών της αντιτρομοκρατικής κατασχέθηκαν όπλα και σφαίρες.

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE