Κρυφή αποστολή 40.000 ρουκετών στη Ρωσία σχεδίαζε η Αίγυπτος

Share on:

Οι τριγμοί από τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων των ΗΠΑ συνεχίζονται, καθώς – όπως μεταδίδει η Washington Post – σε αυτά αποκαλύπτεται μεταξύ άλλων ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι, φέρεται να εκπόνησε με τους κορυφαίους συμβούλους του ένα σχέδιο για την παραγωγή και αποστολή έως και 40.000 ρουκετών στη Ρωσία.

Σε ένα από τα έγγραφα που φέρει ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου, υπάρχει μια σύνοψη φερόμενων συνομιλιών του Σίσι με ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους, όπου τους ζητούσε να στείλουν στη Ρωσία ρουκέτες, οβίδες και μπαρούτι.

Μάλιστα, την 1η Φεβρουαρίου, ο Αιγύπτιος πρόεδρος έδωσε οδηγία σε κάποιον Σαλάχ αλ-Ντιν να μείνει μυστική η παραγωγή και η μεταφορά των ρουκετών «για να αποφευχθούν προβλήματα με τη Δύση», αναφέρει η Washington Post.

Συγκεκριμένα, η οδηγία αναφέρει ότι οι εργάτες στα εργοστάσια παραγωγής θα πρέπει να ενημερωθούν ότι οι ρουκέτες κατασκευάζονται για να χρησιμοποιηθούν από την ίδια την Αίγυπτο.

Κατά πάσα πιθανότητα, αποδέκτης της οδηγίας ήταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ αλ-Ντιν, υπουργός αρμόδιος για την αμυντική βιομηχανία.

Το μπαρούτι προς της Ρωσία θα κατασκευαζόταν στο Εργοστάσιο 18, ένα παλιό χημικό εργοστάσιο.

Kathimerini.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE