ΗΠΑ | Υπολογίζουν κοντά στους 20.000 νεκρούς τις απώλειες της Ρωσίας στην Ουκρανία το τελευταίο πεντάμηνο

Share on:

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών υπολογίζουν ότι 20.000 Ρώσοι μαχητές έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από τον Δεκέμβριο και άλλοι 80.000 έχουν τραυματιστεί στις μάχες, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Από τον Δεκέμβριο, υπολογίζουμε ότι η Ρωσία έχει καταμετρήσει συνολικά περισσότερους από 100.000 μαχητές που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, 20.000 από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους στη μάχη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Διευκρίνισε ότι οι μισοί από τους νεκρούς ανήκαν στην ομάδα μισθοφόρων Βάγκνερ, ως επί το πλείστον πρώην αιχμάλωτοι «που ρίχτηκαν στις μάχες στο Μπαχμούτ χωρίς επαρκή εκπαίδευση ή επαρκή στρατιωτική διοίκηση». Το συμπέρασμα είναι ότι η επίθεση της Ρωσίας απέτυχε, είπε ο Τζον Κίρμπι.

Από την άλλη πλευρά, ο Αμερικανός αξιωματούχος αρνήθηκε να σχολιάσει τις απώλειες που υπέστη η Ουκρανία, η οποία υποστηρίζεται από έναν δυτικό συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν θα δημοσιεύσω ποτέ τίποτα που θα  έκανε δύσκολο το καθήκον τους. Είναι τα θύματα, η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος», εξήγησε.

Οι περισσότερες μάχες τις τελευταίες εβδομάδες επικεντρώθηκαν στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, ιδιαίτερα στην πόλη Μπαχμούτ. Οι Ρώσοι προχώρησαν πολύ σκληρά σε αυτή την κατεστραμμένη βιομηχανική πόλη. Ισχυρίζονται ότι ελέγχουν περίπου το 80% αυτού.

Πηγή : ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE