Ζελένσκι | Η Ουκρανία απελευθερώνει τις πόλεις της

Share on:

Η Ρωσία δεν ελέγχει πλήρως καμία από τις περιοχές που ισχυρίζεται ότι έχει προσαρτήσει, οι οποίες υπερβαίνουν το 15% της επικράτειας της χώρας, και η Μόσχα χάνει καθημερινά εδάφη από τον ουκρανικό στρατό στα νότια και ανατολικά της χώρας. Σε ορισμένες περιοχές, όπως στη Χερσώνα, αυτές οι απώλειες έρχονται μάλιστα με γοργούς ρυθμούς, σημειώνει ο Guardian.

Ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής Αλεξάντερ Σλάντκοφ παραδέχθηκε την Τρίτη στην κρατική τηλεόραση ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν υποστεί σημαντικές απώλειες εξαιτίας της ουκρανικής αντεπίθεσης, λέγοντας ότι «ακόμα μαθαίνουμε»

«Μόνο αυτήν την εβδομάδα, μετά το ρωσικό ψευδοδημοψήφισμα, δεκάδες κοινότητες απελευθερώθηκαν», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο χθεσινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.Ο Ζελένσκι δημοσίευσε μάλιστα μια σειρά από εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την πρόσφατα απελευθερωμένη Λιμάν, με το εξής μήνυμα για το αποκρουστικό πρόσωπο του πολέμου και της ρωσικής εισβολής:«Η Λιμάν μας μετά τον κατακτητή. Όλα τα βασικά της ζωής έχουν καταστραφεί εδώ. Το κάνουν παντού στα εδάφη που καταλαμβάνουν. Αυτό μπορεί να σταματήσει μόνο με έναν τρόπο: να ελευθερωθεί η Ουκρανία, η ζωή, η ανθρωπότητα, ο νόμος και η αλήθεια το συντομότερο δυνατό»

Σύμφωνα με το CNN, περιφερειακός Ουκρανός αξιωματούχος στη Ζαπορίζια δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα «κρατικό σύνορο» στο σημείο ελέγχου Βασίλινκα, το οποίο θα χωρίζει τα «ρωσικά» εδάφη από την υπόλοιπη Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της περιφερειακής πρωτεύουσας, Ζαπορίζια.

Το Κρεμλίνο δεν φαίνεται καν να είναι ξεκάθαρο για τα σύνορα της επικράτειας που προσαρτά, ενώ οι Ρώσοι υποχωρούν.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE