Εκλογικό θρίλερ στην Τουρκία | 2ος γύρος Ερντογάν Κιλιτσντάρογλου

Share on:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση ψήφων στις εκλογές στην Τουρκία, με βασικούς αντιπάλους τον απερχόμενο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στην εξουσία επί δύο δεκαετίες και τον Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου. Σύμφωνα με τις έως τώρα καταμετρήσεις και το HaberTurk, ο Ταγίπ Ερντογάν έχει προβάδισμα αλλά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο δεύτερου γύρου.

Το HaberTurk μεταδίδει πως με βάση το 85,82% των ψήφων καταμετρημένο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 50,13% των ψήφων, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 44,09%. Ο τρίτος υποψήφιος Σινάν Ογάν συγκεντρώνει ποσοστό 5,31% και ο Μουχαρέμ Ιντζέ 0,47%.

Από την άλλη πλευρά, πηγές του Κιλιτσντάρογλου αναφέρουν στο Reuters ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης προηγείται με μικρή διαφορά του Ερντογάν.

Νωρίτερα, ο Φάικ Οζτράκ, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι διαβλέπει μια θετική εικόνα στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Η Τζανάν Καφταντζίογλου, επικεφαλής του CHP στην νομαρχιακή περιφέρεια Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε ότι στο 40% των εκλογικών τμημάτω,ν ο Κιλιτσντάρογλου βρίσκεται στο 51%, ενώ ο Ερντογάν περίπου στο 44%.

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ο Σινάν Ογάν συγκεντρώνει ποσοστό 5,32%, γεγονός που φανερώνει ότι ίσως να μην υπάρξει νικητής από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

«Το ANADOLU δεν εκπληρώνει τον θεσμικό ρόλο του», είπε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ύστερα από κοινή δήλωσή του μες τον δήμαρχο Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς.

Οι δύο άντρες αμφισβήτησαν τη σειρά με την οποία δημοσιεύονται τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης, προτάσσοντας τις περιοχές που ψηφίζουν κατά κύριο λόγο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο τέλος της βραδιάς, ο Κιλιτσντάρογλου θα είναι αυτός που θα προηγείται δήλωσαν οι δύο δήμαρχοι, ενώ συμπλήρωσαν ότι ενδεχομένως να είναι ο 13ος πρόεδρος της τουρκικής δημοκρατίας.

Κάλεσαν τους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης να ενημερώνονται έως αργά το βράδυ, τονίζοντας ότι το προβάδισμα του Ερντογάν θα ανατραπεί.

Σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τα πρώτα αποτελέσματα που έβγαιναν επί του συνόλου, «άγγιζαν» ακόμη και το 80% υπέρ του Ερντογάν.

«Θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για το πώς πρόκειται να εξελιχθεί η βραδιά», σημείωσε ο απεσταλμένος.

Υπογράμμισε ακόμη ότι στο «στρατόπεδο» του Κιλιτσντλάρογλου, όπου βρίσκεται, είναι αρκετά αισιόδοξοι ότι το προβάδισμα του Ερντογάν θα ανατραπεί.Ο κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στο «στρατόπεδο» του Κιλιντσντάρογλου.

ertnews


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE