Διαβουλεύσεις ΗΠΑ – Τουρκίας για συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν

Share on:

Στην ατζέντα βρίσκονται οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας, τα αμερικανικά όπλα και οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Συρία.

Η Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, προσπαθεί να επιτύχει μια ισορροπία ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο καταγγέλλοντας την εισβολή της Ρωσίας και στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία, ενώ εναντιώνεται στις δυτικές κυρώσεις και συνεχίζει τον εμπόριο, τον τουρισμό και τις επενδύσεις με τη Ρωσία.

Ο Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον αργότερα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στους δύο ηγέτες θα περιλαμβάνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία και τη συμφωνία εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών, είπε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Οι δύο χώρες είναι επίσης στα μαχαίρια για την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας — συμμάχων των ΗΠΑ στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική Συρία, που θεωρούνται όμως τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα.

«Μια νέα σελίδα μπορεί να ανοίξει στη Συρία τώρα και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να κάνουν βήματα σ’αυτό το πλαίσιο. Παρομοίως, η απειλή των YPG πρέπει να αποτιμηθεί σωστά. Ορισμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ το γνωρίζουν αυτό», είπε ο αξιωματούχος.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE