Βρετανία | Μόνο με αρνητικό τεστ 48 ωρών οι ταξιδιώτες από την Κίνα

Share on:

Από σήμερα οι ταξιδιώτες από την Κίνα στην Αγγλία θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοιο 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους, μετά την άρση των υγειονομικών περιορισμών από το Πεκίνο.

«Ενώ τα κρούσματα αυξάνονται στην Κίνα, το σωστό για εμάς είναι να υιοθετήσουμε μια ισορροπημένη και συνετή προσέγγιση ανακοινώνοντας προσωρινά μέτρα ενόσω θα μελετούμε τα δεδομένα», εξήγησε ο υπουργός Υγείας Στιβ Μπάρκλεϊ σε ανακοίνωσή του.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι επιβάτες απευθείας πτήσεων από την Κίνα θα πρέπει να επιδεικνύουν ένα αρνητικό τεστ πριν από την αναχώρηση τους. Το μέτρο αυτό ισχύει μόνο για την Αγγλία, καθώς δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις για άλλους προορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσης όπως επισημαίνεται στην εφημερίδα independent, η «άκρως μολυσματική» υποπαραλλαγή του Covid XBB.1.5 θα οδηγήσει το επόμενο κύμα του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο και η ταχεία εξάπλωσή του σε άλλες χώρες θα πρέπει να είναι ένα «κάλεσμα αφύπνισης», προειδοποιούν οι ειδικοί.

Το στέλεχος έχει προκαλέσει κύμα κρουσμάτων στις ΗΠΑ, με ορισμένους ειδικούς να ανησυχούν ότι οι μεταλλάξεις του θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια παρόμοια άνοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο αποφεύγοντας το τείχος της ανοσίας που δημιουργήθηκε από προηγούμενα κύματα της πανδημίας και την κυκλοφορία των εμβολίων.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Sanger, που βασίζονται σε εκατοντάδες δείγματα, δείχνουν ότι το 4,3% των περιπτώσεων στην Αγγλία την εβδομάδα έως τις 17 Δεκεμβρίου προκλήθηκαν από το XBB.1.5 και οι ειδικοί λένε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «δεν είναι καθόλου προετοιμασμένο» εάν η υποπαραλλαγή εξαπλωθεί με ανοδικό ρυθμό.

Πηγή: ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE