Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα απογευματινά χειρουργεία | Έως 2.000 ευρώ η επέμβαση

Share on:

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα αναγκαστούν να βάλουν εκατοντάδες ασθενείς που αναμένουν από πολλές ημέρες έως και χρόνια για μια χειρουργική επέμβαση.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, ο τιμοκατάλογος των επεμβάσεων ξεκινά από 300 ευρώ για ένα μικρής έκτασης χειρουργείο και φτάνει τις 2.000 για τα πιο βαριά περιστατικά. Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τα απογευματινά χειρουργεία, οι αμοιβές των γιατρών και των νοσηλευτών αλλά και το ωράριο που θα πρέπει να ακολουθείται.

Εκτός από τις αμοιβές των γιατρών περιγράφονται και οι αμοιβές του νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, ενώ στη διαδικασία θα μπορούν να συμμετέχουν και οι ειδικευόμενοι γιατροί χειρουργικών ειδικοτήτων. Θα πληρώνονται με 15 ευρώ την ώρα οι νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό που θα συμμετέχει στα απογευματινά χειρουργεία.

Η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων δύναται «να πραγματοποιείται καθ’ όλες τις ημέρες, εξαιρουμένων των Νοσοκομείων της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στα οποία δε δύναται να πραγματοποιείται κατά τις ημέρες γενικής εφημερίας τους». Επίσης θα μπορούν να συμμετέχουν στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία «το ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που απασχολείται στο Νοσοκομείο με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και με οποιοδήποτε καθεστώς απασχόλησης.

Την κοινή ΚΥΑ υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE