Πόνος στον αυχένα | 4 απλές κινήσεις που ανακουφίζουν

Share on:

Ο πόνος στον αυχένα είναι εξαιρετικά συχνός και μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες. Αυτές περιλαμβάνουν καθημερινές δραστηριότητες με επαναλαμβανόμενα μοτίβα κίνησης προς τα εμπρός, κακή στάση του σώματος ή τη συνήθεια να κρατάτε το κεφάλι σας σε μία θέση.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Δεν χρειάζονται πολλά για να αναπτύξετε πόνο σε αυτήν την περιοχή του σώματός σας και είναι εύκολο να επεκταθεί αυτός ο πόνος στους ώμους και την πλάτη σας. Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους και ακόμη και τραυματισμούς.

Η πρακτική της γιόγκα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τους πόνους στον αυχένα. Τουλάχιστον μια μελέτη έδειξε ότι η γιόγκα παρέχει ανακούφιση από τον πόνο και λειτουργικές βελτιώσεις σε άτομα που έκαναν γιόγκα για εννέα εβδομάδες. Μέσα από την πρακτική, μπορείτε να μάθετε να απελευθερώνετε οποιαδήποτε ένταση κρατάτε στο σώμα σας.

Η γιόγκα μπορεί να είναι χρήσιμη στη θεραπεία ακόμη και του χρόνιου πόνου στον αυχένα.

Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις βασικές θέσεις της Γιόγκα που ανακουφίζουν τη περιοχή γύρω από τον αυχένα.

Κάθισε στην θέση οκλαδόν και κράτησε τους ώμους μακριά από τα αυτιά. Φέρε την δεξιά παλάμη πάνω στην αριστερή μεριά του κεφαλιού μαλακά, χωρίς να τραβάς. Μείνε για 5 αναπνοές.

Ίδια βάση με την πρώτη. Φέρε διαγώνια το κεφάλι προς τα κάτω. Μείνε για 5 αναπνοές.

Ίδια βάση με την πρώτη. Άσε το κεφάλι να έρθει προς τα εμπρός παράλληλα με το έδαφος και έπειτα πίσω – βλέπε την επόμενη φωτό. Επανέλαβε 10 φορές.

Ίδια θέση με την τρίτη, άσε το κεφάλι να έρθει πίσω επανέλαβε για 10 φορές, εναλλάξ.

Πηγή:ygeiamoy.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE