Φάρμακα | Ξεπέρασαν τις 1.000 αιτήσεις για αυξήσεις τιμών – Ποια σκευάσματα θα πάρουν αύξηση

Share on:

Σχεδόν το σύνολο των φαρμακευτικών εταιρειών που διακινούν φθηνά σκευάσματα στα ελληνικά φαρμακεία, έχουν υποβάλλει στον Εθνικό Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αίτημα για αύξηση τιμής, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ygeimamou.gr, οι εταιρείες έχουν ζητήσει αυξήσεις για πάνω από 1.000 σκευάσματα, των οποίων οι τιμές βρίσκονται ακόμη και κάτω από τη χαμηλότερη τιμή της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ «Κατόπιν εντολής του ΥΥ με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, την κάλυψη των θεραπευτικών αναγκών των ασθενών και το δημοσιονομικό όφελος, παρακαλούνται οι Κάτοχοι φαρμακευτικών προϊόντων τα οποία έχουν ευρεία κυκλοφορία με σημαντικές πωλήσεις, είναι μοναδικά και υπάρχει κίνδυνος απόσυρσης από την ελληνική αγορά λόγω της χαμηλής λιανικής τιμής τους, να υποβάλλουν τα αιτήματά τους για αναπροσαρμογή τιμής στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] έως και την 23η Φεβρουαρίου 2023».

Σχετικά με το θέμα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Pharma Innovation Forum Greece (PIF), ανέφερε ότι έχουν συγκεντρωθεί οι προτάσεις της φαρμακοβιομηχανίας και εξετάζονται από το Υπουργείο, όμως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το πότε και σε ποια φάρμακα θα εφαρμοστούν αυξήσεις.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με προηγούμενη αναφορά του κ. Πλεύρη, οι αυξήσεις δεν θα πρέπει να οδηγήσουν σε νέες τιμές ανά σκεύασμα που θα ξεπερνά τα 10 ευρώ, ενώ το ποσοστό της αύξηση θα είναι της τάξης μέχρι 25%.

Πηγή : ygeiamou.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE