ΕΣΥ | Έρχεται αξιολόγηση σε κλινικές και εργαζόμενους

Share on:

Αξιολόγηση σε όλο το ΕΣΥ σκοπεύει να κάνει η νυν κυβέρνηση αν επανεκλεγεί, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Μέχρι τότε όμως οι προϊστάμενοι των τμημάτων σε όλο το ΕΣΥ πρέπει να παραδώσουν στοχοθεσία αλλά και συγκεκριμένη περιγραφή έργου που θα πρέπει να παραδώσουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Να σημειωθεί ότι είχε ζητηθεί από τους προϊσταμένους όλων των τμημάτων των νοσοκομείων να αποστείλουν στοχοθεσία έως τις 31 Μαρτίου, αλλά λόγω των αντιδράσεων που υπήρχαν από τα συνδικαλιστικά όργανα από πολλούς δεν παραδόθηκαν.

Γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι στα κάγκελα από την αξιολόγηση που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση στον δημόσιο τομέα συνεπώς και στο ΕΣΥ.

Γιατροί (ΟΕΝΓΕ) και εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σχεδιάζουν κινητοποιήσεις προκειμένου να αποτρέψουν μία πιθανή αξιολόγηση καθώς θεωρούν ότι δεν συμβάλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά αντίθετα επειδή συνδέεται με τη μισθολογική εξέλιξη και τον βαθμό επίτευξης στόχων, θα οδηγήσει στη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων ενώ θα προωθήσει μόνο τους «αρεστούς» όπως λένε.

Το «σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής» που επιχειρεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση στον δημόσιο τομέα και στα νοσοκομεία, έχει ξεσηκώσει το σύνολο των εργαζομένων που έχουν ήδη προαναγγείλει αποχές και απεργίες, ενώ δεν προτίθενται να παραδώσουν τις στοχοθεσίες που τους ζητούνται.

Αξιολόγηση και σε κλινικές

Από την άλλη, ένα νέο σύστημα αξιολόγησης στα νοσοκομεία προτίθεται να εφαρμόσει άμεσα το υπουργείο Υγείας προκειμένου να υιοθετηθούν δείκτες ποιότητας που θα βελτιώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η νυν κυβέρνηση αλλά και το υπουργείο Υγείας σκοπεύουν τα δημόσια νοσοκομεία να λειτουργούν άμεσα με ποιοτικά κριτήρια ώστε κάθε υπηρεσία που θα παρέχεται στους πολίτες να μπορεί να μετρηθεί ποιοτικά.

Μάλιστα ήδη έχουν ορισθεί οι πρώτοι 29 δείκτες ποιότητας που θα οδηγούν και σε μπόνους για τις κλινικές αλλά και τους εργαζόμενους, αλλά ταυτόχρονα θα δημιουργούν και αρνητική βαθμολόγηση για όσες κλινικές δεν αποδίδουν τα μέγιστα.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE