Εξαδάκτυλος | Κανείς δεν είπε «βγάλτε τις μάσκες, δεν υπάρχει πρόβλημα»

Share on:

Για την έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, παραδεχόμενος ότι «υπάρχει αύξηση της διασποράς». Όπως είπε ο κ. Εξαδάκτυλος ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, αυτοί που νοσούν με κορωνοϊό είναι ηλικίας 18-49 ετών.

Επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική για πρόωρη άρση των μέτρων ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είπε ότι «κανείς ποτέ δεν είπε: ‘βγάλτε τις μάσκες, δεν υπάρχει πρόβλημα’»,.

«Έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα πού να φοράμε τη μάσκα», συμπλήρωσε ο κ. Εξαδάκτυλος υπενθυμίζοντας τη σύσταση για χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Παράλληλα κάλεσε όλους τους πολίτες άνω των 60 να «σπεύσουν να κάνουν την 4η δόση αν δεν την έχουν κάνει, αφού έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν» ενώ ζήτησε από όλους όσοι νοσούν να δηλώνουν τα θετικά τεστ καθώς υπενθύμισε ότι αυτό είναι η προϋπόθεση για να πάρουν τα φάρμακα που προβλέπονται.

Την ίδια ώρα αισιόδοξος ως προς την αποκλιμάκωση του 6ου κύματος της πανδημίας μέχρι το τέλος του μήνα εμφανίστηκε, o καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «το μοντέλο του πανεπιστημίου της Κρήτης που μελετά όλα αυτά τα χρόνια της πανδημίας δείχνει ότι η αποκλιμάκωση θα ξεκινήσει από τις 15 Ιουλίου και θα γίνει πιο εμφανής στις 27 – 28 Ιουλίου».

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Τζανάκης αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι τις 15 του μήνα δεν θα δούμε ξανά υψηλά νούμερα. «Ίσως δούμε ξανά, αριθμούς γύρω στα 22.000 – 24.000 αλλά ακόμα και στα 30.000 όμως θα είναι και η τελευταία φορά γι’ αυτό το κύμα».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι αριθμοί των ημερησίων κρουσμάτων που βλέπουμε σε αυτό το πανδημικό κύμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό. «Αν γινόταν ο αριθμός των τεστ που κάναμε παλαιότερα, αν ελέγχονταν τα παιδιά, και αν όσοι ασθενούσαν δήλωναν όσα self test γίνονται, τότε θα βλέπαμε τριπλάσιους αριθμούς κοντά στα 60.000 κρούσματα».

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE