Τσίπρας | Παραμένουν υποψήφιοι οι μουσουλμάνοι στη Θράκη

Share on:

Ευθείες βολές στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για το φλέγον ζήτημα της Ροδόπης και τις καταγγελίες περί εμπλοκής του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στις Εθνικές εκλογές, εξαπέλυσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κος Τσίπρας υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι φωτογραφίες που είδαν το φως το δημοσιότητας με τους υποψηφίους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ στη Ροδόπη και Χουσεϊν Ζειμπέκ στην Ξάνθη, με τον Τούρκο Πρόξενο στην Κομοτηνή δεν συνιστούν ότι υποκινούνται από το Τουρκικό Προξενείο.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται κλίμα στοχοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας και τόνισε ότι μόνο μέσα από την Διακομματική Επιτροπή της Θράκης θα επέλθει η ανάπτυξη στην περιοχή και θα παταχθούν φαινόμενα δήθεν καταπάτησης των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας, που θα δώσει δικαίωμα στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν να μιλά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη.

Αναλαμβάνοντας ρόλο εκπροσώπου των λεγομένων των δύο εκλεγμένων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, ο κος Τσίπρας είπε ότι οι δύο Βουλευτές κάνουν λόγο για προβοκάτσια Μητσοτάκη. “Ουδέποτε ο Μουσουλμάνος Βουλευτής της Ροδόπης μίλησε για τουρκική μειονότητα. Ο Υποψήφιος στη Ξάνθη έπεσε σε αυτό το ατόπημα αλλά τον επιπλήξαμε και δεν το επανέλαβε ξανά.

“Πρέπει να είμαστε παρά πολύ προσεκτικοί. Δεν πρέπει να ανοίξουμε πληγές που θα είναι ανεπούλωτες στη Θράκη”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Τσίπρας και κατέληξε λέγοντας ότι το χαρτί της ΕΥΠ που του απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στοιχεία και για τον δικό του υποψήφιο Μουσταφά Κατραντζή, για τον οποίο δεν ανέφερε τίποτα ο κος Μητσοτάκης. “Αυτό είναι αμέριστη υποκρισία. Δεν μπορεί ο κος Μητσοτάκης να εργαλειοποιεί την ΕΥΠ”, κατέληξε ο κος Τσίπρας.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE