Με απόφαση Ανδρουλάκη εκτός Βουλής ο Καστανίδης

Share on:

Η κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας έξω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τον Χάρη Καστανίδη ήταν αναμενόμενη από πολλούς στο Κίνημα.

Αλλωστε αυτό είχε κάνει και στις εκλογές του Μαΐου, προκαλώντας και πάλι τη δυσφορία του Χάρη Καστανίδη. Και ήταν αναμενόμενη, γιατί πρόθεση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι η ανανέωση του κόμματος και σε στελεχιακό δυναμικό.

Με την απόφασή του αυτή επιτρέπει έτσι να δοκιμαστούν στη Βουλή νέα πρόσωπα, δηλαδή η πρώτη σε ψήφους στο Ηράκλειο Ελένη Βατσινά και ο δεύτερος Φραγκίσκος Παρασύρης, καθώς και ο Παύλος Χρηστίδης από τον Νότιο Τομέα Αθηνών. Και αφήνει έξω έναν βουλευτή που εξελέγη για πρώτη φορά το 1981.

Η κίνηση έχει στοιχεία αρχηγικά, γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν “φοβήθηκε” την αναμενόμενη δυσφορία του Χάρη Καστανίδη που διατηρεί και δεσμούς με τον Γιώργο Παπανδρέου και στέλνει μήνυμα ότι αυτός αποφασίζει.

Εχει όμως και πολιτικά στοιχεία, γιατί ο Χάρης Καστανίδης εκτός από παραδοσιακός βουλευτής, έχει στο βιογραφικό του και την άρνησή του να ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο -όταν το ΠΑΣΟΚ έδινε τη μάχη να κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης- και υποστηρίζει μια θολή στρατηγική σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι στο Ηράκλειο, όπως και σε άλλες δύο εκλογικές περιφέρειες της Κρήτης (σε Λασίθι και Ρέθυμνο) το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε τη δεύτερη θέση εκτοπίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη Θεσσαλονίκη και τη Νότια Αθήνα παρέμεινε σε μονοψήφια ποσοστά, τέταρτο κόμμα, πίσω από το ΚΚΕ.

Ετσι, από τη μία ο κ. Ανδρουλάκης κρατάει την έδρα της Θεσσαλονίκης για να δώσει μάχη να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος στη συμπρωτεύουσα, από την άλλη κρατάει στον νότιο τομέα ένα υποσχόμενο στέλεχος, τον Παύλο Χρηστίδη, για την επόμενη μάχη.

Συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη, αποφεύγοντας επί του παρόντος να απαντήσουν στη δήλωση του Χ. Καστανίδη, τονίζουν ότι η παρουσία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στη συμπρωτεύουσα θα είναι συχνή, οι δράσεις έντονες και “διαρκείς” καθώς δίνει μεγάλη βαρύτητα στην Κεντρική Μακεδονία γενικότερα.

thetoc


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE