Στο Πέραμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας | Ο λαός σώζει τον λαό

Share on:

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε σήμερα τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, όπου συναντήθηκε με τις διοικήσεις του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, νωρίτερα, μίλησε στους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Να στείλετε ένα ηχηρό μήνυμα στη ΝΔ που έχει το θράσος ο Μητσοτάκης να βγαίνει και να λέει ότι «έβαλε σε τάξη τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα», ότι οι εργαζόμενοι είναι χαρούμενοι γιατί έχουν υψηλά μεροκάματα! Δεν είχε όμως το θάρρος να εμφανιστεί εδώ μπροστά σας όταν θρηνούσατε το συνάδελφό σας!

Ο Μητσοτάκης και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Άδωνις, μιλάνε και κάνουν φιέστες για την περιβόητη ανάπτυξη που έφεραν, ότι «στήριξαν» τον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής, «έσωσαν» τα ναυπηγεία! Ζήσαμε όμως ποια είναι η ανάπτυξη που υποστηρίζουν! Την είδαμε και στα ναυπηγεία της Σύρου, με τους εργαζόμενους να περιμένουν sms για το αν θα πάνε για δουλειά με κουτσουρεμένα δικαιώματα. Την είδαμε στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που έχουν μετατραπεί σε «ειδική οικονομική ζώνη», χωρίς να αναγνωρίζονται οι συλλογικές συμβάσεις, ούτε στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα, κατοχυρωμένα από την εργατική νομοθεσία, όπως τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, που ακόμα στους εργαζόμενους οφείλονται χιλιάδες ευρώ χρωστούμενα. Την είδαμε στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, που όλοι οι εργαζόμενοι απολύθηκαν και οι όποιες επαναπροσλήψεις γίνονται σε νέα βάση, με την ομηρία των δίμηνων συμβάσεων εργασίας, με τους περισσότερους εργαζόμενους να μη βρίσκονται καν στο Ναυπηγείο αλλά στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Την είδαμε και εδώ στο Πέραμα, μετρώντας τους νεκρούς και τους σακατεμένους εργαζόμενους. Αυτή την ανάπτυξη υποστηρίζει η ΝΔ! Τη βαμμένη στο αίμα των εργατών!

Όμως, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του σωματείου σας εδώ στον Πειραιά, «δεν υπάρχει περίπτωση η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται να συνεχίσει να περνάει πάνω από τα πτώματά μας»! Με τους αγώνες σας θα κατακτήσετε τα μέτρα ασφάλειας, την υποχρεωτική εφαρμογή της σύμβασής σας, όπως κατακτήσατε το μεροκάματο που δε σας τα χάρισε καμιά κυβέρνηση! Εσείς οι ίδιοι το διασφαλίσατε με τους πολύμηνους αγώνες σας! Με το ταξικό συνδικάτο σας μπροστάρη και οργανωτή του αγώνα σας. Μήπως όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι μια επιλογή σε αυτές τις εκλογές; Εμφανίζεται τώρα δειλά και υποκριτικά στις κινητοποιήσεις σας ότι δήθεν στηρίζει τους αγώνες σας!

ertnews


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE