Σαλτούρος | Η Πολιτική είναι ευθύνη όχι προνόμιο

Share on:

Για βαθύ κλονισμό της αξιοπιστίας πολιτικών και πολιτικής, που όμως καλούνται όσοι θέτουν τον εαυτό τους στην κρίση του Ελληνικού λαού να αποκαταστήσουν άμεσα, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στην Valuenews.gr, τον Ελλάδα FM και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. Ξάνθης Δημήτρης Σαλτούρος.

Ο κος Σαλτούρος τόνισε ότι η ενασχόληση με την πολιτική είναι ευθύνη και όχι προνόμιο. Και με αυτή την ευθύνη θα δώσει ο ίδιος μαζί με τους πολίτες τη μάχη να ξανασταθεί στα πόδια της η Ξάνθη. Ένας Νόμος που απαξιώθηκε από πολιτικές του παρελθόντος, αλλά του αξίζει και το δικαιούται να έχει καθοριστικό ρόλο στην ευρύτερη ανάπτυξη της χώρας και της θράκης ειδικότερα.

Αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα, ο  Υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. Ξάνθης, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι είναι καιρός να εκλείψουν διχαστικές λογικές του παρελθόντος και να υπάρξει ουσιαστική συμπόρευση χριστιανών και μουσουλμάνων.

Ειδικότερα:

Αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση

«Η συναίνεση είναι προφανές ότι είναι ότι είναι το πολιτικό ζητούμενο ίσως και διακύβευμα. Το να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας προϋποθέτει την βούληση και την ειλικρινή πρόθεση να κυβερνηθεί ο τόπος με τρόπο σοβαρό και κοιτώντας πάντα μπροστά. Στοχεύοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα που είναι η κοινωνική ευημερία.

Από την άλλη, δεν είναι εύκολο να υπάρξει κάτι τέτοιο όταν η πόλωση, η οποία επιχειρείται και επιχειρήθηκε εκπέμπει διαφορετικά μηνύματα. Ο ίδιος ο νόμος της απλής αναλογικής, φοβάμαι ότι είχε ακριβώς αυτό ως στόχο. Την δυσκολία του να υπάρξει κυβερνησιμότητα. Να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση. Γενικώς είναι κάτι που γεννά δυσκολίες. Φοβάμαι ότι έχουμε μπροστά μας αρκετό δρόμο. Μέχρι να έρθει αυτό που θα μπορούμε ως κοινωνία, ως πολίτες, ως ψηφοφόροι αλλά κυρίως ως κόμματα και πολιτικοί, να συμμεριστούμε το όραμα και το κοινό καλό.

Αυτοδυναμία πιστεύω ότι θα υπάρξει στις εκλογές που θα επακολουθήσουν αυτές της 21ης Μαΐου, πιθανόν αρχές Ιουλίου και αυτός είναι ο αγώνας που δίνουμε όλοι εμείς».

Στόχος μου να ξανασταθεί στα πόδια της η Ξάνθη

«Υπάρχει προφανώς κάτι που αφορά και τη Ξάνθη, αλλά νομίζω γενικώς την πατρίδα μας συνολικά. Υπάρχει μια κρίση αξιοπιστίας της πολιτικής. Η πολιτική και οι πολιτικοί δυστυχώς βιώνουν μια απαξίωση, έντονη και πολύ σοβαρή και σχεδόν επικίνδυνα αντιδημοκρατική, τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια. Θεωρώ ότι πρώτιστο καθήκον όλων εκείνων που πολιτεύονται είναι να αποκαταστήσουν αυτή την αξιοπιστία της πολιτικής. Αυτό μπορεί να γίνει εφόσον να ξανασυστηθούμε, ξαναβρεθούμε κοντά στον λαό και πάντα με τον λαό κοινωνό και συμμεριζόμενοι το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε όλοι. Μόνο σε εκείνη την περίπτωση, με σοβαρότητα και ποντάροντας πάνω στον θεσμό της Δημοκρατίας, μπορούμε να πετύχουμε το ζητούμενο που είναι η κοινωνική ευημερία.

Καταφεύγω σε αυτό που ζήσαμε τέσσερα χρόνια. Την πραγματικότητα που όλοι λίγο πολύ βιώσαμε, ασχέτως πολιτικής αφετηρίας, όπου ένα πολιτικό περιβάλλον σταθερότερο από των προηγούμενων χρόνων , είναι προφανές ότι οδήγησε και οδηγεί με ασφάλεια σε οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. Ο αγώνας είναι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, όπου η ουσιαστική, διαρκής σταθερή ανάπτυξη θα οδηγήσει και σε κοινωνική ευημερία.

Το καθήκον καθενός που πολιτεύεται και διεκδικεί την ψήφο του κόσμου για την εκπροσώπηση του κόσμου από τον ίδιο, είναι πέραν του να υποστηρίξει ως θεματοφύλακας της Δημοκρατίας και των θεσμών αυτό ακριβώς για το οποίο πολιτεύεται, η προσπάθεια είναι να προσελκύσει όλους εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι ζούνε στα πλαίσια της δυτικής οικονομίας, φιλοδοξούν να κάνουν επενδύσεις  και πρέπει αυτές οι επενδύσεις για να γίνουν να βρουν αρωγούς τις τοπικές κοινωνίες. Σε μια προσπάθεια συνεργειών μεταξύ αυτού που μεσολαβεί ως εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας στην Αθήνα, των Δημάρχων, των αυτοδιοικητικών. Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σπουδαίο, ειδικά για μια περιοχή που έχει πληγεί όσο λίγες από λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος. Και κρίσεις στις οποίες οδηγεί η ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού.

Νομίζω ότι η τρίτη πλέον ανεπτυγμένη βιομηχανική ζώνη της Ξάνθης, γιατί αυτό ήταν η Ξάνθη κάποτε, δικαιούται μια ευκαιρία να ξανασταθεί στα πόδια της. Για εμένα αυτό είναι ένας στόχος όσο μεγαλεπήβολος κι αν ακούγεται. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να το κάνω πράξη ή έστω να γίνει μια αρχή. Πιστεύω πολύ στην προσπάθεια και στο καθήκον των πολιτικών να εκπέμψουν ήθος, το υγιές πρότυπο. Αντιλαμβάνεστε όλοι ότι κάποιος, ο οποίος είναι στο προσκήνιο, λόγω της πολιτικής, φαίνεται, τον παρατηρεί ο κόσμος, βλέπει τις πράξεις του και όλες εκείνες τις αρετές που έχουν λείψει τα τελευταία χρόνια. Όσο άχαρο και να είναι κάποιος να μιλάει για τον εαυτό του, εγώ πιστεύω σε αυτές τις αρετές. Πιστεύω ότι τις διαθέτω και διαθέτω παράλληλα τον εαυτό μου στη κρίση του κόσμου, ζητώντας του με την εμπιστοσύνη του να μου δώσει την ευκαιρία να παλέψω για αυτό. Αυτού που έλειψε από την κοινωνία μας. Δεν μπορώ να μην πω ότι αυτό ακριβώς που πράττουμε σήμερα ή παραλείπουμε να πράξουμε σήμερα καθορίζει το τι θα μας συμβεί αύριο.

Η αγωνία μου σε αυτή την προσπάθεια είναι να συμμεριστεί ο κόσμος την ευθύνη που πρέπει να μοιραστούμε για τις πράξεις μας. Η ευθύνη είναι συνυφασμένη με την πολιτική. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια καπελώθηκε από την λέξη προνόμιο. Δεν υπάρχουν προνόμια. Η πολιτική είναι ευθύνη».

Οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη για να εκλείψουν διχαστικά στοιχεία και παιχνίδια με τη μειονότητα

«Η μειονότητα είναι ένα από τα ιδιαίτερα όσο και προνομιακά πεδία της περιοχής μας. Είναι ένας υπέροχος κόσμος.

Έλληνες μουσουλμάνοι, οι οποίοι έχουν υποστεί πράγματα και καταστάσεις από μια λογική πολιτικάντικη που επικράτησε τα τελευταία χρόνια. Δεν βαυκαλίζομαι, θεωρώντας ότι αυτό θα εκλείψει σήμερα ή αύριο.

Το βέβαιο είναι ότι πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι από εκείνους τους ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο όραμα με εμένα και πολλούς άλλους Ξανθιώτες. Σε μια προσπάθεια να χτιστούν γέφυρες και να επιχειρηθεί μια ουσιώδης αδελφοσύνη και συνύπαρξη, όχι απλώς αρμονική, αλλά τόσο όμορφη όσο την δικαιούμαστε όλοι εμείς που συνδεόμαστε με βαθιά αισθήματα με αυτό τον τόπο.

Δεν είμαστε απλώς κάτοικοι της Ξάνθης. Είμαστε άνθρωποι που φυλάμε Θερμοπύλες και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είναι τόσο ωραίο να ζεις σε μια πόλη, πολιτισμική και θα ήταν υπέροχο να εκλείψουν στοιχεία διχαστικά. Ανοησίες που έχουμε κληρονομήσει και οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από ανθρώπους προς ίδιον όφελος και εις βάρος και των κοινοτήτων, αλλά και της ίδιας της πατρίδας μας. Είναι ένα από τα στοιχήματα που αναλαμβάνουμε και χαιρόμαστε που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE