Τουρισμός : Πρώτη η Ελλάδα σε προτίμηση για τους τουρίστες

Share on:

Περισσότεροι από 500,000 τουρίστες Αμερικανοί αλλά και Γάλλοι, Βρετανοί, Σκανδιναβοί, Γερμανοί και Βαλκάνιοι κατατάσσουν την Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεων τους.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού 900,000 Σέρβοι τουρίστες έχουν επιλέξει την Ελλάδα ανάμεσα στους καλοκαιρινούς προορισμούς τους,. Τα στοιχεία δόθηκαν από τους tour operators της γειτονικής χώρας στο Βελιγράδι.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στη διάθεση κονδυλίων προς τον τουριστικό κλάδο που έφτασαν το 3 δις. αλλά και τα 6,5 δις. που θα δοθούν για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση. Στη συνέχεια δήλωσε την αύξηση κατά 10 εκ. Ευρώ του προγράμματος “Τουρισμός για Ολους”  συνολικό κόστος για φέτος 30 εκ. Ευρώ. Οι ωφελούμενες οικογένειες με οικονομικές δυσκολίες θα χρησιμοποιούν ένα free pass που θα αποκτάται χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και καθυστερήσεις.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ιδιαίτερα την προσπάθεια του υπουργείου Τουρισμού και Μεταναστευτικής Πολιτικής, μέσω της αύξησης των πτήσεων charter, για την περαιτέρω προώθηση νησιών όπως η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Κως, η Λέρος και άλλα νησιά με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, σύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές και υψηλή γαστρονομία.

 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην αλλαγή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος όπου πια όταν αναφερόμαστε στην Ελλάδα το μυαλό μας δεν σκέφτεται μόνο δημοφιλή νησιά, αλλά προορισμούς όπως η Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Παρόλο που αυτή η χρονιά σημαδεύτηκε από πολλαπλές κρίσεις,, με σωστό σχεδιασμό άνοιξαν οι χειμερινοί προορισμοί, δόθηκε πολύ προσοχή στην κρουαζιέρα και η κίνηση στα τουριστικά καταλύματα ήταν ικανοποιητική για το Πάσχα και την Πρωτομαγιά.

“Και τώρα τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά. Μισό εκατομμύριο direct ταξιδιώτες από την Αμερική, λόγω των απευθείας πτήσεων που ξεκίνησαν από 1η Απριλίου, οι Γάλλοι έχουν ως πρώτο προορισμό την Ελλάδα και έχει ενισχυθεί ο τουρισμός από τη Μεγάλη Βρετανία και τις Σκανδιναβικές χώρες. Τα στοιχεία που πέρνουμε από την TUI και την Der Turistiκ για τη Γερμανία είναι πολύ ικανοποιητικά αλλά και οι Ρουμάνοι ταξιδιώτες θεωρούν την Ελλάδα Νο 1 οδικό προορισμό” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας.

Πηγή : ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE