Τέλος Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πυρόπληκτους

Share on:

Στα τέλη του Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη χορήγηση της πρώτης αρωγής προς τους πυρόπληκτους πολίτες των πυρκαγιών του Ιουλίου 2023, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.

«Έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες ώστε η πλατφόρμα να ανοίξει στα τέλη του Ιουλίου και τις μέρες που θα ακολουθήσουν να χορηγηθεί η πρώτη αρωγή έναντι της στεγαστικής συνδρομής και έναντι της κρατικής αρωγής προς τις επιχειρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η διαδικασία των αυτοψιών και των καταγραφών των ζημιών στις πυρόπληκτες περιοχές των δήμων Σαρωνικού, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Μεγαρέων και Μάνδρας – Ειδυλλίας που ξεκίνησε την Τρίτη 18 Ιουλίου, έχει προχωρήσει από τα αρμόδια κλιμάκια και ολοκληρώνεται.

Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός των καταγραφών των ζημιών σε κτίρια (κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, αποθήκες, στάβλους, κλπ) έχει ανέλθει στις 197 περιπτώσεις εκ των οποίων, 68 χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα για χρήση («κόκκινο»), 64 χαρακτηρίζονται ως προσωρινά -μέχρι να επισκευαστούν- ακατάλληλα για χρήση («κίτρινα») και 65 χαρακτηρίζονται ως κατάλληλα για χρήση με ανάγκη μικρών επισκευών («πράσινα»). Πρόκειται για αυτοψίες και καταγραφές για τις οποίες έχουν ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Όπως έχει προκύψει από τις αυτοψίες και τις καταγραφές των κλιμακίων οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στο δήμο Λουτρακίου ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ο δήμος Σαρωνικού.

«Η διαδικασία των αυτοψιών και των καταγραφών των ζημιών, όπως έχει ξεκινήσει από την Τρίτη, ολοκληρώνεται, φτάνοντας τις 197 περιπτώσεις και στους τέσσερις δήμους, εκ των οποίων οι 68 αφορούν περιπτώσεις κτιρίων που χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα προς χρήση ή ‘κόκκινα’ και οι 64 αφορούν περιπτώσεις κτιρίων που χαρακτηρίζονται ως προσωρινά ακατάλληλα μέχρι να επισκευαστούν.

Amna.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE