Εξονυχιστικούς ελέγχους σε influencers προανήγγειλε το Υπουργείο Οικονομικών

Share on:

Την εντατικοποίηση των ελέγχων σε influencers και όλους όσοι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής, προανήγγειλε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, διευκρινίζοντας ότι είναι στις προτεραιότητες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Τσάπαλος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι οι έλεγχοι σε influencers θα ενταθούν. «Ήδη έχουν υπάρξει τέτοιες περιπτώσεις και ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα», ανέφερε, εστιάζοντας την παραβατική φορολογική συμπεριφορά προβεβλημένων προσώπων. Παράλληλα σχεδιάζεται η επέκταση των POS και σε άλλα επαγγέλματα.

Χαρακτηρίζοντας τη φοροδιαφυγή ως «διαχρονικό πρόβλημα στη χώρα μας», ο εκπρόσωπος του υπουργείου αναφέρθηκε στο σχέδιο για την καταπολέμησή της, που στηρίζεται στην ψηφιοποίηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. «Αυτή τη στιγμή κατ’ εκτίμηση, η φοροδιαφυγή τον χρόνο κυμαίνεται μεταξύ 8 και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. Είναι περίπου οι δαπάνες μας για υγεία και παιδεία μαζί κάθε χρόνο», σημείωσε ο κ. Τσάπαλος.

 «Η κυβέρνηση έχει προτάξει ως απόλυτη προτεραιότητα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής», τόνισε. Παράλληλα, και ο Κωστής Χατζηδάκης «έχει προτάξει ως απόλυτη προτεραιότητά του και στοίχημα προσωπικό τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», σημείωσε.

Ανάμεσα στα μέτρα που θα υλοποιηθούν είναι ότι στις αρχές του 2024 θα διασυνδεθούν επιτέλους τα pos με τις ταμειακές μηχανές. «Υπήρξε μια μικρή παράταση ως προς αυτό. Η ΑΑΔΕ έχει ήδη ολοκληρώσει τη διασύνδεση των ταμειακών με τα συστήματά της, άρα το μεγάλο βήμα έχει ήδη γίνει. Τώρα απομένει η διασύνδεση των pos με τις ταμειακές μηχανές ούτως ώστε να μην ξεφεύγει τίποτα κατά την έκδοση της απόδειξης».

Επίσης, ανέφερε ότι το MyData δήλωσε ότι θα επεκταθεί και θα γίνει πιο αυστηρό. «Αν δεν μεταφέρεις δεδομένα ως επιχείρηση στην πλατφόρμα, θα υπάρξουν και κυρώσεις πιο αυστηρές από αυτές που υπάρχουν σήμερα», είπε και πρόσθεσε ότι στο υπουργείο θα προχωρήσουν στην περαιτέρω ηλεκτρονική τιμολόγηση, στο ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής και θα δώσουν έμφαση σε όσους ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ.

parapolitika


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE