Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών | Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα – Στη «μάχη» οι μεγάλες αλυσίδες

Share on:

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την έναρξη του προγράμματος για την αντικατάσταση των παλιών ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, οι μεγάλες αλυσίδες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, έχουν ήδη μπει στη «μάχη».

Εν αναμονή της λειτουργίας της πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα δίνεται επιδότηση στους καταναλωτές που επιθυμούν να αντικαταστήσουν τις ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές τους με άλλες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτικότερες, οι μεγάλοι παίκτες του κλάδου όπως Public-Media Markt, Πλαίσιο, Κωτσόβολος, Praktiker κ.α έχουν ήδη στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα, ειδικές ενότητες για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή».

Το πρόγραμμα, τα ποσά επιδοτήσεων και η διαδικασία

Υπενθυμίζεται πως η επιδότηση του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» αφορά κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες, εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να αντικατασταθούν 380.000 συσκευές, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 150 εκατ. ευρώ.

Ανάλογα με το εισόδημα, το ύψος της επιδότησης κυμαίνεται από 30%-50% ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στα χαμηλότερα εισοδήματα.

Κάθε αίτηση χρηματοδότησης μπορεί να περιλαμβάνει κατά μέγιστο 3 συσκευές, με βάση τα ακόλουθα όρια:

  • έως δύο συσκευές της κατηγορίας «Κλιματιστικά»,
  • έως μία συσκευή της κατηγορίας «Ψυγεία»,
  • έως μία συσκευή της κατηγορίας «Καταψύκτες».

Σχετικά με τη διαδικασία, σύμφωνα με όσα έχει επισημάνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν τρία στοιχεία στην πλατφόρμα και συγκεκριμένα το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό της παροχής ενώ τα υπόλοιπα θα συμπληρώνονται αυτόματα.

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE