Ενοίκια κατοικιών | Γιατί η Ελλάδα κατέχει την πρωτιά στις αυξήσεις τιμών

Share on:

Οι αυξήσεις στις τιμές των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων νοιάζει τον περισσότερο πληθυσμό, και αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει μειωθεί και το ποσοστό ιδιοκατοίκησης πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, νοιάζει ακόμη περισσότερο, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των μεσιτών Αθήνας – Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος.

Παραδείγματος χάρη, στην Κυψέλη οι τιμές ενοικίασης για ανακαινισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ. κυμαίνονται από 7 έως 9 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ για διαμέρισμα 50 τ.μ. από 8 έως 11 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Στον Νέο Κόσμο αντίστοιχα, οι τιμές ενοικίασης για ανακαινισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ. κυμαίνονται από 7,5 έως 10 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ για διαμέρισμα 50 τ.μ. από 9 έως 13 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Στην Νέα Σμύρνη, οι τιμές ενοικίασης για ανακαινισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ. κυμαίνονται από 8,5 έως 12 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ για διαμέρισμα 50 τ.μ. από 10 έως 13 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Στους Αμπελόκηπους,  οι τιμές ενοικίασης για ανακαινισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ. κυμαίνονται από 7,5 έως 10 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ για διαμέρισμα 50 τ.μ. από 9 έως 12 ευρώ.

Θα δει κανείς ότι τα 50 τετραγωνικά είναι πιο ακριβά γιατί φυσιολογικό είναι ένα διαμέρισμα το οποίο το ζητάει πιο πολύς κόσμος, το ζητάει και ο φοιτητής και ο μόνος του και το ζευγάρι.
Ενώ τα 100 τετραγωνικά είναι συνήθως τα οικογενειακά διαμερίσματα, αυτά που λέμε ότι απευθύνονται σε οικογένειες. Η αναλογία τετραγωνικού ανά ευρώ είναι μεγαλύτερη στα μικρά διαμερίσματα.

  • Τα μικρά διαμερίσματα είναι ανάρπαστα στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αρκεί κανείς να μπει μέσα και στις ιστοσελίδες που προσφέρουν διαμερίσματα και τα διάφορα γραφεία, όπου θα δει ότι στην περιοχή της Κυψέλης για παράδειγμα προσφέρονται προς ενοικίαση μόλις 15 διαμερίσματα των 50 τετραγωνικών.
Άρα είναι ζωντανό το πρόβλημα και για αυτό λέμε εμείς ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για τα κλειστά διαμερίσματα.

Τα κλειστά διαμερίσματα είναι πολλών κατηγοριών.
Είναι η κατηγορία των ιδιοκτητών οι οποίοι τα κρατούν κλειστά διότι δεν θέλουν τους περίεργους ενοικιαστές.
Είναι τα κληρονομικά ακίνητα, μεγάλη κατηγορία κι αυτή, τα οποία είναι σε διαμάχες και είναι κλειστά. Είναι τα πολλές χιλιάδες ακίνητα του δημοσίου, που ανήκουν σε διάφορα Ταμεία, σε διάφορους Οργανισμούς, πολλά από αυτά είναι μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Πάρα πολλά επίσης είναι τα ακίνητα τα οποία είναι δεσμευμένα, ή κατασχεμένα από τράπεζες, σημείωσε.

ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα


Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE