ΔΥΠΑ| Ρεκόρ αιτήσεων για τα voucher βιβλίων

Share on:

Ρεκόρ σημείωσαν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τις επιταγές αγοράς βιβλίων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ),που έφτασαν τις 302.786.

Συγκριτικά, όπως επισημαίνει η ΔΥΠΑ σε ανακοίνωσή της, πέρυσι είχαν υποβληθεί 231.857 αιτήσεις (+31%) και το 2021 είχαν υποβληθεί 166.125 (+82%).

Επιπλέον, υποβλήθηκαν 1.170 αιτήσεις από βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους για συμμετοχή στο μητρώο παρόχων, αριθμός που επίσης αποτελεί ρεκόρ, καταγράφοντας κατακόρυφη αύξηση συγκριτικά με τις 771 περυσινές αιτήσεις (+52%) και τις 669 αιτήσεις το 2021 (+75%).

Εφέτος, αυξήθηκε κατά 25% η αξία της επιταγής (voucher) στα 25 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 voucher, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ, αυξημένο κατά 750.000 ευρώ συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στον χώρο του βιβλίου.

Με το voucher, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

Στις επόμενες ημέρες, θα αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων.

Η επιλογή τους βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών και εισόδημα), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/deltia-bivlion.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE