Φυσικό αέριο | Σχέδιο για επέκταση του «κόφτη» στην κατανάλωση και στους οικιακούς καταναλωτές

Share on:

Tη σκυτάλη από τη Σύνοδο Κορυφής παίρνει αύριο το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλλες, προκειμένου να εξειδικεύσει τα μέτρα για το φυσικό αέριο που συμφωνήθηκαν σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση μεταξύ των ηγετών των 27 κρατών –μελών.

Η νέα ευρωπαϊκή συνάντηση συμπίπτει με την σημαντική αποκλιμάκωση της τιμής του φυσικού αερίου στον ολλανδικό κόμβο συναλλαγών του TTF που σήμερα κάνει νέα βουτιά κατά 10% για τις παραδόσεις Νοεμβρίου, στα επίπεδα των 100 ευρώ η μεγαβατώρα, ως αποτέλεσμα της χαμηλής ζήτησης και του φθινοπωρινού καλοκαιριού με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στη Σύνοδο των Υπουργών θα συμμετάσχει και ο Έλληνας υπουργός Κώστας Σκρέκας, ο οποίος σήμερα μεταβαίνει στο Βερολίνο για να παραστεί σε συνάντηση με ομολόγους του από τα Δυτικά Βαλκάνια. Το ενεργειακό θα βρεθεί και τις επόμενες μέρες στο επίκεντρο του ελληνικού ενδιαφέροντος καθώς την προσεχή Τετάρτη φτάνει στην Αθήνα και ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς, μία ευρωπαϊκή προσωπικότητα με μεγάλο ειδικό βάρος στις κρίσιμες αποφάσεις της Ευρώπης για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE