Νέα φόρμουλα επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα

Share on:

Νέα φόρμουλα επιδότησης για τους λογαριασμούς ρεύματος, η οποία θα έχει στο επίκεντρο την κινητροδότηση για μείωση της κατανάλωσης εξετάζει η κυβέρνηση για τους επόμενους μήνες.

Το μοντέλο που έχει τεθεί στο μικροσκόπιο προβλέπει πως η κρατική έκπτωση θα κλιμακώνεται ανάλογα με την κατανάλωση, δηλαδή όσο πιο χαμηλή η κατανάλωση τόσο πιο υψηλή η επιδότηση. Κι αυτό για να δοθεί κίνητρο εξοικονόμησης ενέργειας.

Με βάση τα παραπάνω δεν αποκλείεται να τεθούν όρια στην κατανάλωση τα οποία θα διαμορφώνουν και το τελικό ποσό επιδότησης.

Αντίστοιχο όριο είχε τεθεί και στα πρώτα πακέτα επιδοτήσεων που δόθηκαν από την αρχή της ενεργειακής κρίσης έως και τον Ιούνιο, όταν και η έκπτωση κάλυπτε τις πρώτες 300 kWH.

Δεν αποκλείεται να δούμε από τον Οκτώβριο ένα μοντέλο υψηλής απορρόφησης για τη μέση κατανάλωση των νοικοκυριών, το οποίο θα μειώνεται κλιμακωτά όσο αυξάνεται το ρεύμα που θα καίει ο καταναλωτής.Για παράδειγμα μπορεί η κυβέρνηση να θέσει στόχο να απορροφηθεί το 80% των αυξήσεων για τις πρώτες 300 – 400 KWH, από 400-600 KWH ο στόχος απορρόφησης να πέφτει στο 60% κ.ο.κ.

Στο τραπέζι έχουν πέσει και τα γεωγραφικά κριτήρια, αντίστοιχα με αυτά που ισχύουν και για το επίδομα θέρμανσης. Δηλαδή το εν λόγω σενάριο προβλέπει να αυξάνεται η επιδότηση για το ρεύμα, σε περιοχές με πιο «βαρύ» χειμώνα.

Ανοιχτό παράλληλα είναι και το αν θα συνεχιστεί η οριζόντια επιδότηση για όλους ή αυτή τη φορά οι εκπτώσεις θα είναι στοχευμένες σε πιο ευάλωτες πολιτών.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE