Η λίστα της ΑΑΔΕ με τους μεγαλοοφειλέτες

Share on:

Στην πρώτη θέση της κατάταξης των οφειλετών στη λίστα του 2019 βρισκόταν για μια ακόμα φορά, η κλειστή εδώ και χρόνια χρηματιστηριακή εταιρεία Ακρόπολις, με οφειλές 10,46 δισ. ευρώ, ενώ ακολουθούσε η επίσης κλειστή πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία με οφειλές 1,84. δισ. ευρώ. Στη δεκάδα βρισκόταν η εταιρεία «Carrera Mobile» η οποία εμφανίζεται να οφείλει 844 εκατ. ευρώ και ο όμιλος σουπερμάρκετ «Ατλάντικ» με οφειλές 482 εκατ. ευρώ.

Τις μεγαλύτερες οφειλές στο δημόσιο μεταξύ των φυσικών προσώπων είχε ο Ν. Κασιμάτης με χρέος 238 εκατ. ευρώ και ακολουθούσαν οι Π. Αποστολίδης με οφειλές 235 εκατ., Ι. Στρατάκος με οφειλές 224 εκατ., Π. Παπακωνσταντίνου με οφειλές 188 εκατ. και Ε. Ισσαϊκίδης με οφειλές 184 εκατ.

Ο νόμος προβλέπει ότι από την δημοσιοποίηση εξαιρούνται οι κάτωθι οφειλές ακόμα και αν πληρούν τα προαναφερθέντα κριτήρια ύψους και παλαιότητας οφειλής:

  • οι οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και τηρούνται οι όροι αυτής,
  • οι οφειλές οι οποίες τελούν υπό αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου,
  • οι οφειλές οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης,
  • οι οφειλές οι οποίες αποβιωσάντων ή ανηλίκων, και
  • οι οφειλές των νομικών προσώπων εντός του στενού ή ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Με κοινή ανάρτηση ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, δημοσιοποιούνται υποχρεωτικά τα στοιχεία των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς τον ΕΦΚΑ, εφόσον η βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα προς τον ΕΦΚΑ υπερβαίνει επίσης το ποσό των 150.000 ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

imerisia


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE