Αποκάλυψη | Πόσο καιρό χορηγούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου την κεταμίνη

Share on:

Στο φως έρχονται νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με αυτά, η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, που πέθαναν με διαφορά μερικών μηνών, χορηγούσε στην 9χρονη κεταμίνη για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Φωτογραφίες από το μόνιτορ νοσηλείας της Τζωρτζίνας, το οποίο κατέγραφε τους σφυγμούς και τη λειτουργία της καρδιάς της προβλήθηκαν στο Mega, και, σε αυτές, φαίνεται ότι, όταν η μικρή ήταν υπό την επιτήρηση γιατρών και χωρίς τη μητέρα της «οι σφυγμοί της Τζωρτζίνας είναι περίπου 90 το λεπτό, δηλαδή απολύτως κανονικοί. Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα χωρίς εκφορτίσεις, χωρίς νοσολογικά κύματα. Ο κορεσμός οξυγόνου περίπου 97% φυσιολογικός, χωρίς υποξυγοναιμία. Επιπλέον, οι αναπνοές, ρυθμικές, χωρίς μεταβολές, χωρίς βραδύνοια», όπως επισήμανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.Όταν, αντιθέτως, στο δωμάτιο νοσηλείας της μικρής, ήταν παρούσα η μητέρα της, οι σφυγμοί της από 86 έπεφταν σε 61, οι αναπνοές της ήταν 11 ανά λεπτό και παρατηρείται κατάρρευση της καρδιακής λειτουργίας για περίπου 20 λεπτά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εντοπίστηκαν, ακόμα, σημάδια δηλητηρίασης και στα νοσοκομεία της Πάτρας, όπου είχε νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα, καθώς είχαν σημειωθεί ύποπτα συμβάντα.

Επιπλέον, είχε παρατηρηθεί διαστολή στις κόρες των ματιών της Τζωρτζίνας και υψηλός πυρετός, που «δείχνουν» τη χορήγηση κάποιας ουσίας, όπως η κεταμίνη. Όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι Πισπιρίγκου χορηγούσε για πολύ καιρό κεταμίνη ή και κάποια άλλη παρόμοια ουσία στη Τζωρτζίνα, καθώς οι γιατροί έχουν ξεκαθαρίσει ότι τα φάρμακα που χορηγούσαν στο παιδί δεν προκαλούσαν τέτοια συμπτώματα.

Αναφερόμενος στη σχέση του με τη φαρμακαποθήκη που εργάζεται ο πατέρας του και στην ουσία κεταμίνη, η οποία χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα οδηγώντας το παιδί στον θάνατο, είπε:«Τη στιγμή που μάθαμε για την κεταμίνη, με κάλεσε η Ρούλα και μου είπε “άλλο πάλι αυτό που έβγαλαν”. “Μην ακούς” της λέω, “όπως βγάλαν το τοξικό, έτσι έβγαλαν κι αυτό”. Όταν άκουσα για τη σύλληψη, έχασα και την επαφή μαζί της. Με πήρε τηλέφωνο μέσα από τη ΓΑΔΑ, μιλήσαμε δύο φορές, με παρότρυνε να μιλήσουμε με γιατρούς και φαρμακοποιούς για να δούμε τι έχει συμβεί. Ακούω τις δηλώσεις της που βγήκε και έλεγε τα δικά της και τότε ήταν που υπήρξε η διακοπή επικοινωνίας μαζί της. Δεν έχω καμία σχέση με την προμήθεια της κεταμίνης, είναι κάτι που ερευνάται και θα αποδειχθεί».Αναφέρθηκε στα όσα λέγονται για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας, το σημείωμα της κόρης του, αλλά και τη ζωγραφιά με τα τρία αγγελάκια.«Δεν ισχύουν τα περί κακοποίησης που έλεγαν. Ήρθαν από την κοινωνική υπηρεσία στο σπίτι, είδαν το παιδί, έλεγξαν το περιβάλλον και έφυγαν, δε βγήκε τίποτα. Πριν την τετραπληγία της, δεν είχα παρατηρήσει κάποιο περιστατικό που να μου είχε κάνει εντύπωση. Ανατρίχιασα όταν είδα τη ζωγραφιά της με τα τρία αγγελάκια. Την είχα ρωτήσει ποιο ήταν το τρίτο αγγελάκι, αλλά δεν απάντησε. Είχε αλλάξει πολλά χέρια μετά το θάνατο της Ίριδας, αλλά δεν μίλησε για την μπέμπα σε κανέναν μας. Στο δρόμο για το νοσοκομείο, με πήρε η Ρούλα να μου πει ότι είχε ένα επεισόδιο και δεν επανέρχεται με τίποτα. Ήμουν μέσα στο λεωφορείο και δεν ήξερα τι να κάνω».

Λεπτομέρειες για την αρχική ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας αλλά και τα δικά του ευρήματα από την εξέτασή που διενήργησε έδωσε στη δημοσιότητα ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης.Ειδικότερα, ο κ. Τσαντίρης μίλησε στο Mega αρχικά για την ιατροδικαστική έκθεση του κοριτσιού της οικογένειας από την Πάτρα που έφυγε πρώτο από τη ζωή, στην οποία αναγράφεται ότι κατέληξε λόγω ηπατικής ανεπάρκειας. Υπενθυμίζεται πως μετά από αυτή την εξέλιξη η γονείς του κοριτσιού προέβησαν σε μήνυση, Έπειτα μεσολάβησε ο κ. Τσαντίρης για μία δεύτερη έρευνα.Ο ιατροδικαστής τώρα αποκλείει το ενδεχόμενο της ηπατικής ανεπάρκειας, σημειώνοντας ότι «τέθηκε υπόψιν του ο θάνατος της Ίριδας, ο οποίος δεν είχε εξεταστεί ολοκληρωμένα». Σημείωσε μάλιστα ότι ανέλαβε την εκ νέου έρευνα του θανάτου τον Απρίλιο του 2021, αφού η 9χρονη Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή.Ο κ. Τσαντίρης ανέφερε παράλληλα υπογράμμισε ότι είχε χαρακτηρίσει τον θάνατο της Μαλένας αδιευκρίνιστο, που οφείλεται σε άλλα αίτια και μάλιστα είχε προτείνει να εξεταστεί η καρδιά και τα σπλάχνα.

Πηγή :ethnos


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE