Χρηματοδότηση 500.000 ευρώ για την τουριστική προβολή της Λέσβου (vid)

Share on:

Με 500.000 ευρώ χρηματοδοτείται για την επόμενη διετία ο Δήμος Μυτιλήνης για την τουριστική προβολή συνολικά της Λέσβου – και των δύο Δήμων – στις διεθνείς αγορές και την Τουρκία, όπως δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Δημήτρης Φραγκάκης.

Προηγήθηκαν της συνέντευξης Τύπου, συναντήσεις με τον βουλευτή Λέσβου και Αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη καθώς και με φορείς του τουρισμού.

Η χρηματοδότηση δίνεται από το Υπουργείο Μετανάστευσης στον ΕΟΤ ως αντιστάθμισμα για τα προβλήματα που προκάλεσε στο νησί λόγω του μεταναστευτικού.

«Σήμερα ανακοινώσαμε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα προβολής για τη Λέσβο 500.000 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, το οποίο ουσιαστικά θα βοηθήσει το νησί να βγάλει προς τα έξω τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα τα οποία είναι πολλά. Συζητήσαμε και με την Περιφέρεια και με τους δύο Δήμους αλλά και με τους φορείς του τουρισμού τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να κάνουμε προώθηση και προβολή όλου του νησιού στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό» είπε ο κ. Φραγκάκης.

Προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης είναι στήριξη του πρωτογενούς τομέα και στήριξη του τουρισμού, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου. Η Λέσβος τηρουμένων των αναλογιών πήγε καλύτερα πέρυσι αλλά όχι όπως θέλουμε γι’ αυτό εδώ με τις θέσεις και την χρηματοδότηση που θα γίνει για την προβολή από τον Γενικό ευελπιστούμε όλοι ότι θα πάμε καλύτερα φέτος, πρόσθεσε

Η Λέσβος έχει το μεγάλο χαρακτηριστικό να είναι ακριβώς απέναντι από την Τουρκία. Και όπως είπα και στην σύσκεψη, το 10% από τα 85 εκατομμύρια του πληθυσμού της Τουρκίας να είναι εν δυνάμει τουρίστες και να μπορούν να ταξιδέψουν, είναι 8,5 εκατομμύρια και είναι ένας μεγάλος στόχος, τόνισε ο κ. Μουτζούρης και πρόσθεσε εκεί πρέπει να στοχεύσουμε γιατί είναι δίπλα μας και είναι τουρισμός δωδεκάμηνης διαρκείας. Παρακαλώ τον κ. Αθανασίου να ρίξει το βάρος του στην απλούστευση της διαδικασίας με την βίζα, κάτι που αν συμβεί θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου από την Τουρκία. Εκεί θα στοχεύσουμε και ως Περιφέρεια. Σε αυτή την προβολή των νησιών μας και ήδη στις 5 Μαΐου έχουμε προγραμματίσει να επισκεφτούμε μαζί με αντιπροσωπεία του τουρισμού την Σμύρνη για να προωθήσουμε την Λέσβο. Παράλληλα θέλουμε από τον ΕΟΤ να ενισχύσει το Bird Watching. Είναι θεματικός τουρισμός μοναδικός για την Λέσβο, για τον Κόλπο Καλλονής. Ήδη έχοντας ως Περιφέρεια αναβαθμίσει τα παρατηρητήρια και «εργαστεί» πάνω στο κομμάτι του τουρισμού αυτού του είδους, έχουν υπερδιπλασιαστεί οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Φραγκάκη για την παρουσία του εδώ και για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τον ΕΟΤ αλλά και τον κ. Αθανασίου για την προώθηση των ζητημάτων που αφορούν τον τουρισμό και την επίσης άριστη συνεργασία, κατέληξε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια για την τουριστική προβολή όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου θα διαχειριστεί την επόμενη διετία ένα κονδύλι ύψους 550.000 ευρώ, ενώ το 2021 είχαν δοθεί για τον ίδιο σκοπό 450.000 ευρώ.

Πηγή : ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE