Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Παπαστεργίου με μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Share on:

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου είχε την ιδιαίτερη χαρά να συναντηθεί με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, μέχρι πρότινος Δήμαρχο Τρικκαίων με σημαντικό και πρωτοπόρο έργο στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών.

Στη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη κατάρτισης και χρηματοδότησης ενός προγράμματος εκπαίδευσης προκειμένου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις ψηφιακές ανάγκες της εποχής, καθώς αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Συζητήθηκε ακόμη το θέμα του χρόνου διατήρησης των αρχείων στο δημόσιο τομέα και προτάθηκε στον Υπουργό, πέρα από την ψηφιοποίηση, η καταστροφή των φυσικών αρχείων μετά το πέρας δέκα ετών.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι Αντιπρόεδροι του Ε.Ε.Α. κ.κ. Νίκος Γρέντζελος και Νίκος Κογιουμτσής.

Ο κ. Γρέντζελος, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών έθεσε στον Υπουργό μία σειρά από ζητήματα που αφορούν στον χώρο των εκπαιδευτών.

Πιο συγκεκριμένα, έβαλε ψηλά το θέμα της πιστοποίησης του κλάδου των εκπαιδευτών οδηγών στο gov.gr, κάτι ανάλογο με αυτό που ισχύει με τους λογιστές για το taxis. Τέθηκε ακόμη το ζήτημα της έκδοσης δελτίων εκπαίδευσης για τους υποψήφιους οδηγούς από τις σχολές οδηγών, καθώς και του ηλεκτρονικού προγραμματισμού των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, ενώ ζητήθηκε επίσης να συμπεριληφθεί στο ψηφιακό πορτοφόλι η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του εκπαιδευτή.

Πρόκειται για ζητήματα που θα διευκολύνουν τόσο τους επαγγελματίες όσο και τους πολίτες, ενώ θα αποφορτίσουν και τις δημόσιες υπηρεσίες, βάζοντας τέλος σε αναμονές και ουρές.

Από την πλευρά του ο κ. Κογιουμτσής παρουσίασε, ως υπεύθυνος του έργου, στον Υπουργό το φιλόδοξο project του Ε.Ε.Α. “Agora Athens”, που αφορά στη δημιουργία ενός ανοικτού κέντρου εμπορίου στο στην περιοχή Πλάκα-Μοναστηράκι, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα την ψηφιακή του διάσταση. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην ψηφιακή πλατφόρμα, το application, το wifi στην περιοχή, αλλά και το βίντεο του Επιμελητηρίου για το project, το οποίο μάλιστα βραβεύθηκε πρόσφατα στα Tourism Awards 2023.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητήθηκε η συνδρομή του Υπουργείου για την ψηφιοποίηση του “Agora Athens”, το οποίο μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Υπουργός ήταν θετικός στα ζητήματα που τέθηκαν και μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνήθηκε να αποσταλούν όλες οι προτάσεις του Ε.Ε.Α. στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκειμένου να ξεκινήσει ένας διάλογος.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE