Ψηφιακός μετασχηματισμός ΜΜΕ | 140 δις ευρώ

Share on:

Θέμα ημερών είναι η πρώτη προκήρυξη του νέου ΕΣΠΑ, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως επισημαίνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ο οποίος περιγράφει ένα επενδυτικό περιβάλλον που μόνο από τους κοινοτικούς πόρους και την ιδιωτική μόχλευση θα φτάσει τα 140 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει, το ΕΣΠΑ αποκλειστικά είναι για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Δεν μπορεί κανονιστικά μία μεγάλη επιχείρηση να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Άρα, και όταν λέμε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ξεκινάμε από τον ένα εργαζόμενο φτάνοντας στους 250 που είναι και η μεσαία. Άρα είναι για όλους. Έχει όμως κανόνες. Δεν είναι εντός εισαγωγικών τσάμπα χρήμα. Είναι συγχρηματοδότηση».

Ο ίδιος προσθέτει ότι για να ενταχθεί κάποιος στο ΕΣΠΑ «κανένα βύσμα δε βοηθάει, γιατί όλες οι διαδικασίας είναι διαφανείς. Ξέρετε, είναι οι ευρωπαϊκοί πόροι ελέγχονται πέρα από τις εθνικές ελεγκτικές αρχές ελέγχονται και από τις ευρωπαϊκές ελεγκτικές αρχές. Να σας πω ένα απλό παράδειγμα. Όταν μας έρχεται έλεγχος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπαίνουν στο σύστημα στο ΠΣΚΕ που έχουμε και βλέπουν τα time tags που λέμε. Δηλαδή βλέπουν πότε ο Τσακίρης έκανε την αίτηση. Αν είναι εμπρόθεσμος, εκπρόθεσμος και, και, και. Μπαίνουν σε τέτοια λεπτομέρεια. Όλα καταγράφονται. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση, πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση βύσματος».

ot.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE