«Φωτιά» οι τιμές του ελαιόλαδου

Share on:

Αντιμέτωποι με σημαντικές ανατιμήσεις στο ελαιόλαδο βρίσκονται οι καταναλωτές που έχουν δει την τιμή στο ράφι τον τελευταίο χρόνο να αυξάνεται τρεις φορές.

Ο κ. Γιώργος Κόκκινος, παραγωγός του συνεταιρισμού δυτικής Μεσσηνίας, επισημαίνει ότι ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο καταγράφεται αύξηση στην τιμή του είναι η μειωμένη κατά 47% φέτος παραγωγή της Ισπανίας εξαιτίας της ξηρασίας και των κλιματικών αλλαγών.

Με τη συγκεκριμένη χώρα να αποτελεί μεγάλο προμηθευτή ελαιολάδου διεθνώς, η ζήτηση έχει αυξηθεί καθώς υπάρχουν συμβόλαια που πρέπει να τηρηθούν, κατά συνέπεια και οι τιμές στο ελληνικό προϊόν, όπως εξηγεί.

Έτσι σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο οι τιμές του ελληνικού ελαιολάδου της περιοχής εμφανίζονται αυξημένες κατά 40%-50% σε σχέση με πέρσι. Ο ίδιος εκτιμά ότι εφόσον φέτος ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την παραγωγή της Ισπανίας θα επηρεαστεί προς τα κάτω και η τιμή στο ελληνικό ελαιόλαδο.

Οι αυξημένες τιμές στο ελαιόλαδο στο ράφι έχουν συνέπεια και στην κατανάλωση αν και πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι στη χώρα μας αρκετοί καταναλωτές προμηθεύονται λάδι από εκτός των σούπερ μάρκετ είτε από δική τους οικογενειακή παραγωγή, είτε από συγγενείς φίλους και γνωστούς.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE