Υγροποιημένο αέριο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Share on:

Τη δημιουργία ενός δικτύου διακίνησης υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα καλύψει τις ανάγκες νοικοκυριών, επιχειρήσεων και βιομηχανιών σηματοδοτεί η έναρξη λειτουργίας του νέου σταθμού εφοδιασμού βυτιοφόρων οχημάτων (LNG Truck Loading Station) στις εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα. 

Πλέον με τις νέες αυτές εγκαταστάσεις θα δίνεται η δυνατότητα σε βυτιοφόρα οχήματα που θα περνούν από το λιμάνι της Ελευσίνας στη Ρεβυθούσα, να εφοδιάζονται με υγροποιημένο φυσικό αέριο το οποίο θα μεταφέρεται οδικώς στην ενδοχώρα.

Μέχρι τα τέλη του 2023 ο χρόνος της μετάβασης στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ θα περιοριστεί από τα 60 στα 20 λεπτά καθώς τα βυτιοφόρα θα μπορούν να μεταφέρονται με ferry από το λιμάνι του Περάματος της Μεγαρίδας, ενώ όταν ετοιμαστεί το λιμάνι της Αρμύρας Μεγάρων ο χρόνος θα περιοριστεί στα 10 λεπτά. 

Ο χρόνος που χρειάζεται για να γεμίσει ένα φορτηγό με LNG υπολογίζεται στα 30 λεπτά ενώ η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις θα προγραμματίζεται από τις εταιρείες διαχείρισης, οι οποίες θα πρέπει να κλείσουν τα slots στους αποθηκευτικούς χώρους των δεξαμενών. Ο προγραμματισμός των slots θα γίνεται κάθε 20 Νοεμβρίου. 

Μέσω της μεταφοράς του LNG με φορτηγά από τη Ρεβυθούσα, θα μπορούν πλέον οι καταναλωτές να καρπωθούν τα οφέλη που συνεπάγεται η χρήση του καυσίμου, όπως το ανταγωνιστικό κόστος σε σύγκριση με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο των αγωγών αλλά και το χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το κυριότερο είναι ότι πλέον θα αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο και καταναλωτές που δεν είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο του φυσικού αερίου, καθώς επίσης και φορτηγά και βαρέα οχήματα.

Όπως επισημάνθηκε κατά την χθεσινή τελετή εγκαινίων του Truck Loading Station, οι πρώτες υποψήφιες περιοχές για χρήση του LNG είναι η Δ. Μακεδονία και η Δ. Ελλάδα, ενώ ήδη δύο βιομηχανίες η χαρτοποιία Φθιώτιδας και η γαλακτοκομική επιχείρηση Κολιός στο Κιλκίς θα αξιοποιήσουν το σταθμό για τον εφοδιασμό τους. 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE