Περικοπές των μπόνους στους Τραπεζίτες επενδύσεων

Share on:

Τα μπόνους για τους τραπεζίτες επενδύσεων αναμένεται να υποχωρήσουν μετά από ένα “αρκετά αναιμικό έτος” ανέφερε ο Vis Raghavan της JPMorgan Chase & Co. μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

“Όλες οι τράπεζες πληρώνουν για επιδόσεις, άρα αν οι επιδόσεις δεν είναι εκεί και οι αποζημιώσεις δεν θα είναι εκεί” ανάφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τομέα της επενδυτικής τραπεζικής του αμερικανικού κολοσσού μιλώντας στο Bloomberg Television. 

Την προηγούμενη εβδομάδα η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής ανήλθαν σε 1,4 δισ. δολ. το δ΄ τρίμηνο σημειώνοντας πτώση 57% από ένα χρόνο νωρίτερα. Ανάλογες επιδόσεις ανακοίνωσαν και άλλες τράπεζες της Wall Street, όπως αναφέρει το Bloomberg. 

Ο πρόεδρος της Credit Suisse Group AG, Axel Lehmann προειδοποίησε εξάλλου την Τρίτη ότι τα στελέχη της τράπεζας θα πρέπει να προετοιμαστούν για χαμηλότερες επιβραβεύσεις μετά από μια “τρομακτική χρονιά” για την ελβετική τράπεζα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι JPMorgan, Bank of America Corp. και Citigroup Inc. εξετάζουν σχέδια για μειώσεις στα μπόνους προς τους τραπεζίτες επενδύσεων, κατά έως και 30%, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. 

capital


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE