Μωραϊτης | Συμμετοχή του ΕΒΕΑ στις εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης διαφορών

Share on:

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Κέντρο Διαμεσολάβησης ΕΒΕΑ, στα πλαίσια του αυξημένου γενικότερου ενδιαφέροντος για τις εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης διαφορών ADR, διοργανώνει σήμερα ημερίδα με θέμα «Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ (Ν.4821/2021).
Η ημερίδα πραγματοποιείται σε δύο θεματικές ενότητες. Η πρώτη θεματική ενότητα έχει τίτλο «Διαμεσολάβηση Ν.4640/2019 και Ν.4821/2021 εξωδικαστική επίλυση διαφορών σε συνάρτηση με διορθωτικές πράξεις στο Κτηματολόγιο», ενώ η δεύτερη έχει τίτλο «Κτηματολογική Διαμεσολάβηση, πρακτικό διαμεσολάβησης – επιτάχυνση διαδικασίας – Ν.4821/2021».
Εισηγήτρια της εκδήλωσης είναι η κα Βασιλική Παπαδημητρίου Δικηγόρος LLM, Διαμεσολαβήτρια, Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, Μέλος του Καταλόγου Διαμεσολαβητών του ΕΒΕΑ, Μέλος του Καταλόγου Διαιτητών του ΕΒΕΑ.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ κ. Μπάμπης Μωραΐτης.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Μωραΐτης τόνισε μεταξύ άλλων «Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ανταποκρινόμενο στις επιταγές των νέων συνθηκών της οικονομίας, της κοινωνίας και της δικαιοσύνης, και αντιλαμβανόμενο την ανάγκη για γνώση επί των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών, έχει αποφασίσει να συμμετέχει ενεργά στην προώθηση και τη διάδοση των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών, στοχεύοντας στην έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου, καθώς και του νομικού χώρου επί θεμάτων αναφορικά με τη Διαιτησία και τη Διαμεσολάβηση, δύο θεσμών που οι προσδοκίες θέλουν να μονοπωλούν στο εγγύς μέλλον το ενδιαφέρον και να συνιστούν επιλογή ολοένα και περισσότερων επιχειρήσεων για την ταχεία και αξιόπιστη επίλυση των διαφορών τους».


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE