Με επιχειρηματίες του Βόλου και της Λάρισας συναντήθηκαν τα μέλη του ΣΕΒ

Share on:

Συναντήσεις εργασίας με την επιχειρηματική κοινότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας είχαν η Διοίκηση και στελέχη του ΣΕΒ σε Βόλο και Λάρισα, κατά τη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στις 6 & 7 Μαρτίου 2023. Στόχος της επίσκεψης ήταν η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, η εκπόνηση στοχευμένων παρεμβάσεων για την ολοκληρωμένη εκπροσώπηση της επιχειρηματικότητας και μεταποίησης της περιοχής στην κεντρική διοίκηση και η περαιτέρω προώθηση των σχέσεων με τους βιομηχανικούς συνδέσμους.

Για τον σκοπό αυτό, διοργανώθηκαν συναντήσεις και συζήτηση με επιχειρήσεις – μέλη του Συνδέσμου στο Βόλο και στη Λάρισα, που φιλοξενήθηκαν από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και από τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, αντίστοιχα. Αντικείμενο των επαφών ήταν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας, με έμφαση στη βελτίωση και αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών και δικτύων, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους ο ΣΕΒ μπορεί να συνδράμει τις προσπάθειές τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, με Επικεφαλής τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ευθύμιο Ο. Βιδάλη, επισκέφθηκε τις επιχειρήσεις-μέλη του Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης Α.Ε., ΒΙΟΛΑΝΤΑ Α.Ε. και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε., όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις τους και να συζητήσει με τις διοικήσεις των επιχειρήσεων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κοινή διαπίστωση ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους, οι δυστοκίες του θεσμικού πλαισίου για την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, που θα τους έδινε μια διέξοδο κατά την ενεργειακή κρίση που διανύουμε, οι δυσκολίες εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας στη βιομηχανία – ειδικά για τις επιχειρήσεις που απασχολούν εποχικό προσωπικό, καθώς και η εύρεση του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού τεχνικής εξειδίκευσης.

Ο κ. Βιδάλης στάθηκε στις δυνατότητες που ανοίγονται για την περιφερειακή επιχειρηματική κοινότητα, με συντονισμένες παρεμβάσεις προς την κεντρική διοίκηση, αλλά και με πληρέστερη ενημέρωση των επιχειρήσεων για τις εξελίξεις που ακουμπούν σε κρίσιμα ζητήματα της επιχειρηματικότητας. Όπως σημείωσε, «στο επίκεντρο των επιχειρήσεων συνολικά παραμένουν το ενεργειακό ζήτημα, οι αλλαγές στην αγορά εργασίας και οι ανάγκες για σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες, καθώς και οι προκλήσεις της πράσινης και ενεργειακής μετάβασης, του ψηφιακού  μετασχηματισμού, της περαιτέρω απλοποίησης των αδειοδοτήσεων και του χωροταξικού σχεδιασμού, των χρηματοδότησης και των επενδυτικών ευκαιριών. Στον ΣΕΒ, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και στην περιφερειακή ανάπτυξη. Είναι για εμάς αναπόσπαστο συστατικό και κρίσιμη προϋπόθεση, της οικονομικής ευημερίας και προοπτικής σε εθνικό επίπεδο. Στόχος μας είναι να ανταποκρινόμαστε, άμεσα και με επιτυχία, σε όλες τις ανάγκες των επιχειρήσεων και για αυτό έχουμε στενή, θεσμοθετημένη, συνεργασία με τους περιφερειακούς βιομηχανικούς συνδέσμους. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να ενισχύουμε την αναπτυξιακή προσπάθεια, και να βοηθάμε τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν τις προκλήσεις και ευκαιρίες που προκύπτουν από τις εξελίξεις με επίκεντρο πάντα την τεκμηρίωση και τον εποικοδομητικό διάλογο».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανάσιος Συριανός τόνισε ότι «o ΣΒΘΣΕ συνεχίζει να στηρίζει την πολυετή και πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ των Συνδέσμων, συμβάλλοντας στην ανταλλαγή προβληματισμών και θέσεων, με σκοπό την αρτιότερη προβολή των θεμάτων της επιχειρηματικότητας, την καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των επιχειρήσεων μελών και την ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου. Περαιτέρω, ο ΣΒΘΣΕ στηριζόμενος στις ομάδες εργασίας, που έχει ενεργοποιήσει από το καλοκαίρι του 2022, στα πλαίσια του προγράμματος ACT&GROW+25, καθώς και στο στελεχιακό δυναμικό του, αναπτύσσει, σε συνεργασία με τη διοίκηση και τα στελέχη του ΣΕΒ, πρωτοβουλίες που αποσκοπούν και συμβάλλουν στην προώθηση των γενικότερων συμφερόντων της εθνικής οικονομίας».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, κ. Γιώργος Ρουπακιάς αναφέρθηκε στις πολυεπίπεδες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Θεσσαλικές επιχειρήσεις, όπως το αυξημένο ενεργειακό κόστος, το υψηλό κόστος πρώτων υλών, τη δυσκολία πρόσβασης σε μεταφορικούς κόμβους και δίκτυα υποδομών και την εύρεση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Υπογράμμισε ότι η «μέλημά μας είναι οι επιχειρήσεις μας  να αυξήσουν τα μεγέθη τους και να οδηγηθούν με μεγαλύτερη ασφάλεια στην επόμενη ημέρα, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη. ΣΕΒ και ΣΘΕΒ συμπορεύονται σε αυτή την κατεύθυνση με κοινό όραμα, κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις και απόλυτη ταύτιση των προτεραιοτήτων που θέτουμε για να φέρουμε εις πέρας τον ιδρυτικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από τη συνεχή υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και της υγιούς επιχειρηματικότητας».

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE