Ελληνικό | Παρουσία του Πρωθυπουργού τα εγκαίνια του μεγαλύτερου mall στην Ελλάδα (vid)

Share on:

«Τώρα μας έχει πιάσει σχεδόν… μονομανία με την εκτέλεση των έργων στο Ελληνικό, θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, είμαστε αδειοδοτημένοι κι έχουμε επαρκή κεφάλαια». Η πρόσφατη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Lamda DevelopmentΟδυσσέα Αθανασίου, αποτυπώνει ακριβώς τη φάση που βρίσκεται τώρα η μεγάλη επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου ήδη τρέχουν διαγωνισμοί σε πολλαπλά μέτωπα για τα επιμέρους κτιριακά έργα, την ώρα που προχωρά και το κομμάτι των υποδομών με αιχμή την υπογειοποίηση στην πλευρά της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο πλαίσιο των έργων της πρώτης πενταετίας, συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Ακριβώς σε αυτή τη φάση, τη Δευτέρα 17-10 πραγματοποιήθηκαν, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης από τη θυγατρική του ομίλου Λάτση για το mega project που θα φτάσει στην πλήρη εξέλιξή του τα 8 δισ. ευρώ. Πέραν της οικογένειας Λάτση, το «παρών» έδωσε η πολιτική ηγεσία και το Υπουργικό Συμβούλιο, η αντιπολίτευση, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και φυσικά πολλά από τα γνωστά ονόματα στο εγχώριο επιχειρείν (σ.σ. άλλωστε κάποια από αυτά συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της ίδιας της Lamda ή έχουν κλείσει συνεργασίες εντός του project).

Μεταξύ αυτών, ενδεικτικά, oι Ευτύχης Βασιλάκης (Αegean-Autohellas), Ελένη Βρεττού (Attica Bank), Αλέξανδρος Εξάρχου (INTΡΑΚΑΤ), Χρήστος Ιωάννου (ΑVAX), Φωκίων Καραβίας (Eurobank), Βασίλης Κάτσος (VNK Capital), Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (ΤΕΜΕΣ), Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα), Ευάγγελος Μυτιληναίος (όμιλος Mytilineos), Τρύφων Νάτσης (Brevan Howard), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ-ΤΙΤΑΝ), Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), Βασίλης Φουρλής (όμιλος Fourlis), Θεόδωρος Φέσσας (όμιλος Quest), Bασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Βύρων Βασιλειάδης (V Group) κ.ά.

Το μεγαλύτερο mall της Ελλάδας εντάσσεται στον νέο εμπορικό, ψυχαγωγικό και επιχειρηματικό πόλο, το λεγόμενο commercial hub που έχει σχεδιαστεί από τη Lamda Development με τέσσερις αρχιτεκτονικούς πόλους -mall, εμπορικό πάρκο, σύγχρονοι χώροι γραφείων και επιπλέον τον Πύργο Μεικτής Χρήσης- που θα συνθέσουν το νέο οικοσύστημα.

Σε πιο προχωρημένη διαδικασία βρίσκεται ο διαγωνισμός για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ύψους 120 εκατ. ευρώ, εντός της έκτασης, όπου δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν προ δεκαημέρου οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ακτωρ, ΑΒΑΞ και κοινοπρακτικά ο όμιλος Μytilineos και η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, με τον ανάδοχο να προβλέπεται έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για κομμάτι της ανάπτυξης της «Περιοχής Αθλητισμού», μίας από τις επτά χωρικές ενότητες του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής σε έκταση περίπου 300.000 τ.μ. στο βορειοδυτικό άκρο του πάρκου, στα σύνορα με τον Αλιμο, που θα λειτουργεί ως πόλος υπερτοπικής σημασίας. Εκεί θα κατασκευαστούν γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβου, τένις, κλειστά προπονητήρια, κέντρο κολύμβησης, ξενώνας διαμονής αθλητών 272 κλινών κ.ο.κ.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE