Επιστρέφει η «βίβλος της ροκ», το περιοδικό Creem μετά από 33 χρόνια

Share on:

Tο περιοδικό Creem, βίβλος της ροκ που γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ, επιστρέφει με έντυπη έκδοση και ψηφιακό αρχείο.

Το αμερικανικό θρυλικό περιοδικό της ροκ, Creem επανακυκλοφορεί μετά από 33 χρόνια. Το Creem που ξεκίνησε από το κτίριο εγκαταλειμμένης τράπεζας του Ντιτρόιτ το 1969, έγινε γνωστό ως underground εκδοτικό πρότζεκτ η κυκλοφορία του όμως σταμάτησε το 1989.

Δεν είναι η πρώτη προσπάθεια επανεκκίνησης του Creem

Ο εκδότης από Νέας Υόρκης Άρνολντ Λέβιτ, ο οποίος αγόρασε τα δικαιώματα του περιοδικού το 1988 έδωσε άδεια της πνευματικής ιδιοκτησίας τη δεκαετία του ’90 σε μια επενδυτών από τη Φλόριντα που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να το κυκλοφορήσουν σε διμηνιαία βάση. Στη συνέχεια, ο φωτογράφος και πρώην συνεργάτης του Creem Ρόμπερτ Μάθιου επιχείρησε άλλη μια επανεκκίνηση με τον ξάδερφό του Τζέισον Τέρνερ και τον επιχειρηματία από το Μίσιγκαν Κεν Κούλπα, αλλά δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν επενδυτές και είχαν νομικές διαμάχες με τον Τζ. Τζ. Κρέιμερ – ο οποίος βοήθησε στη χρηματοδότηση της εξαγοράς.

Η έντυπη έκδοση θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Όσον αφορά το ψηφιακό αρχείο έχουν συμπεριληφθεί 228 τεύχη και 69.000 φωτογραφίες, διαθέσιμες για πρώτη φορά στην 30ετή ιστορία του περιοδικού.

Πηγή: athensvoice.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE